کوفی؛ خواستار اقدام عملی سازمان ملل در مورد ممنوعیت آموزش دختران شد
حدیث حبیبیار
همزمان با پایان سال آموزشی در ولایتهای سردسیر کشور، فوزیه کوفی، نمایندهی پیشین پارلمان افغانستان، از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، میخواهد که هرچه زودتر اقدامهای جدی و معناداری را برای لغو ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان رویدست بگیرد.
بانو کوفی، روز دوشنبه، ۲۸ عقرب، با نشر مطلبی در صفحهی اجتماعی اکساش از ادامهدار بودن ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
او با ابراز تأسف میافزاید: «برخی از دختران صنف ششم عمداً تلاش میکنند که در آزمونهای سالانه شرکت نکنند و تصمیم دارند سال آینده نیز به مکتب ادامه دهند. این چه نوع ناامیدی است که افراد را وادار میکند تا عمداً آیندهی خود را به خطر بیندازند؟»
نمایندهی پیشین پارلمان افغانستان در بخشی از این مطلب از آنتونیو گوترش خواسته است تا برای بهبود وضعیت آموزشی و بازگرداندن امیدهای از دست رفتهی زنان و دختران افغانستانی، هرچه زودتر اقدام کند.
بانو کوفی گفت: «سخنان و همدردیهای رهبران جهان نه کافی است و نه تأثیرگذار. زمان آن فرارسیده که برای بازگرداندن اعتماد دختران بیصدای افغانستانی که امیدهای شان عمیقاً به سازمانهای چندجانبه و هنجارهای بینالمللی گره خورده، اقدامهای مؤثر و معناداری صورت گیرد».
این نگرانیها در حالیست که اکنون در افغانستان، هزار و ۱۵۵ روز میشود که دروازههای مکتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم قفل است.
در بیشاز هزار روز گذشته، طالبان خواست جامعهی جهانی، سازمانهای حقوق بشری و دانشآموزان مبنی بر بازگشایی مکتبها را نپذیرفته است.
این گروه آموزش دختران را مسئلهی داخلی افغانستان عنوان کرده و میگویند که نه سازمان ملل و نه جامعهی جهانی “حق مداخله” در این زمینه را دارند.