زنان معترض: جهان برای لغو ممنوعیت آموزش دختران افغانستانی اقدام کند
حدیث حبیبیار
اعضای یک جنبش اعتراضی موسوم به «جنبش زنان به سوی آزادی» از ادامهی ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم از سوی طالبان انتقاد کرده و از سازمان ملل متحد و تمامی نهادهای حقوق بشری و آموزشی خواستهاند تا اقدامهای فوری و مؤثری را برای بهبود وضعیت آموزشی کودکان، بهویژه دختران در افغانستان انجام دهند.
اعضای این جنبش اعتراضی، با ارسال اعلامیهای به خبرگزاری بانوان افغانستان از جامعهی جهانی و سازمانهای بینالمللی میخواهند که به گروه طالبان بهدلیل ممنوعیت آموزش دختران، فشار وارد کنند.
در بخشی از این اعلامیه آمده است: «آموزش دختران نباید تحت هیچ شرایطی به عنوان امتیاز محدود شود؛ بلکه باید بهعنوان یک حق بنیادین مورد حمایت و حفاظت قرار گیرد».
اعضای این جنبش همچنان در اعلامیهی خود از نهادهای بینالمللی خواستهاند که با نظارت و اطلاعرسانی دقیق دربارهی محتوای آموزشی طالبان، از ترویج «افراطگرایی و نفرتپراکنی» در بین نسل جوان در این کشور جلوگیری کنند. به گفتهی این زنان معترض، محتوای آموزشی طالبان «تهدیدی» برای صلح و امنیت منطقه است و میتواند بر آیندهای صلحآمیز برای افغانستان تاثیر منفی بگذارد.
آنان همچنان در بند دیگر این اعلامیه از کشورهای خارجی و سازمانهای بینالمللی میخواهند که در مرزها و کشورهای همسایهی افغانستان از طریق فضای مجازی، برنامههای آموزشی جایگزین و دسترسی به آموزش را برای دختران افغانستانی فراهم کنند.
اعضای جنبش زنان بهسوی آزادی میافزایند: «این اقدامها میتوانند که با استفاده از امکانات آنلاین و غیرحضوری، دسترسی دختران افغانستانی به آموزش را تسهیل کنند و به آنان فرصتی برای ادامهی آموزش بدهند».
گفتنیست که طالبان بیشتر از سه سال میشود که مکتبهای دخترانهی بالاتر از صنف ششم را بسته و زنان را از رفتن به دانشگاهها منع کردهاند.
مخالفان این گروه بهویژه زنان معترض همواره اقدامهای طالبان را «زن ستیزانه» خوانده و آن را مصداق از «آپارتاید جنسیتی» میدانند.