محبوبه جمشیدی: زنان کارمند از آزار و اذیت جنسی در محیط کار رنج می‌برند

گزارشگر: مرضیه حسینی

مسوولان ریاست امور زنان در ولایت هرات می‌گویند آزار و اذیت زنان در اداره‌های دولتی و غیر دولتی  به پیمانه زیادی در این شهر وجود داشته و زنان بیشتر از این ناحیه رنج می‌برند.

محبوبه جمشیدی رییس امور زنان در هرات می‌گوید:” آزار و اذیت‌ها علیه زنان در مواردی مشکلات روحی و روانی را به بار آورده که سبب می‌شود زنان کمترین سهم را در فعالیت‌های اجتماعی داشته و با یک روحیه ضعیف‌تری به کار‌شان ادامه دهند.”

او در ادامه افزود:” متاسفانه تا به حال هیچ  شکایتی به دلیل عدم حمایت و نداشتن سند از سوی زنان در این اداره به ثبت نرسیده است.”

بنا به گفته‌های خانم جمشیدی برای کم‌رنگ شدن این پدیده برنامه‌های آگاهی دهی و شناخت آزار و اذیت‌های جنسی برای زنان و مردان داده شده است.

آزار و اذیت زنان در اماکن عمومی، اداره‌های دولتی وغیردولتی از سوی مردان هنوز سد راه زنان در ولایت هرات و دیگر ولایت‌ها به شمار می‌رود.

از سویی هم شماری از فعالان مدنی و حقوق زن در هرات با تایید آزار واذیت جنسی زنان در اداره‌های دولتی می‌گویند رسم و رواج‌های ناپسند و محدویت‌ها در جامعه سبب اذیت و آزارهای جنسی علیه زنان شده است.

حسینه نیکزاد یکتن از فعالان مدنی در هرات می‌گوید:” بی توجهی و بی مسوولیتی یک عده از مسوولان در محیط کاری سبب می‌شود تا زنان در نهادهای دولتی و غیر دولتی مورد اذیت و آزار مردان قرار بگیرند.”

مژگان انتظار فعال مدنی در هرات در مورد آزار واذیت جنسی زنان در اداره‌های دولتی چنین می‌گوید:” نبود کارمندان زن در اداره‌ها سبب شده تا مردان تسلط کامل در محیط کار داشته باشند که خود زمینه اذیت و آزار را برای زنان فراهم می‌کند و مهم ترین دلیل افزایش این پدیده خجالت آور این است که این مشکل جرم پنداشته نشده‌ و افراد آزادانه دست به این چنین اعمال می‌زنند.”

به باور وی در بیشتر مواقع زنان از لحظه ورود به یک اداره تا زمان خروج، از سوی افراد سازمان یا نهاد با رفتارهای ناپسند و طرز نگاه‌ها مورد اذیت و آزار قرار می‌گیرند.

چالش‌های عمده‌یی مانند تبعیض جنسیتی، عدم مصونیت،  در حاشیه قرار گرفتن و آزار و اذیت‌های جنسی دامن گیر زنان است که همواره این قشر را نسبت به کار بیرون از منزل بی اعتماد ساخته است.

کارشناسان در هرات اذیت و آزارهای جنسی را یک پدیده فرهنگی دانسته و می‌گویند در بیشتر جوامعی که فرهنگ مرد سالاری حکم فرماست، مردان حق بیشتر را در خود دانسته و زنان بیشتر آسیب‌پذیر اند.

علی احمد کاوه، استاد دانشگاه و جامعه شناس در هرات می‌گوید:” نگاه جدایی جنسی به زنان در جامعه‌ مردسالاری که امروزه در یک محیط کاری قرار گرفته‌اند زمینه اذیت و آزارها را به وجود می‌آورد.”

او در ادامه گفت برای کم‌رنگ شدن این پدیده نیازمند فرهنگ سازی بیشتر و شناخت بیشتر از موارد اذیت و آزار زنان در جامعه است.

این موضوع در حالی مطرح می‌شود که چندی پیش قانون منع آزار و اذیت زنان از سوی مجلس نمایندگان به تصویب رسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا