مدیر لیسه محجوبه هروی: موفقیت ما در اتحاد ماست

ترتیب: بهار افشارزاده

آموزش در افغانستان در سال‌های حضور طالبان، با نیمی از پیکرخود فعالیت می‌نمود. دختران در آن سال‌های با توقف اجباری از آموزش باز مانده بود. این سکتگی در فعالیت باعث شد تا کفه‌ی ترازوی حضور مکاتب دخترانه در نظام آموزشی افغانستان، سبک گردد. اما با شروع مجدد آموزش در مکاتب دخترانه، تمام عوامل و دست اندرکاران فعال در این زمینه، تمام سعی خود را براین داشتند که این کمبود را جبران نمایند. با درایت و پشتکار همه جانبه توانستند نه تنها خود را در کشور بلکه در عرصه‌های بین الملی ثابت ساخته و همگام با دیگران گام بردارند. مکتب نسوان تجربوی در هرات، یکی از مکاتبی است که توانست در عرصه‌ی ملی و بین المللی دست آوردهای قابل توجهی را داشته باشد و در این زمینه افتخار آفرینی نماید. این موفقیت‌ها بهانه‌ی گفتگوی من با بانو بصیره بصیرت خواه مدیره لیسه نسوان تجربوی گردید.

پرسش: چند سال است که به عنوان مدیره‌ی لیسه‌ی تجربوی فعالیت می‌کنید، از دستاوردهای‌تان بگویید؟

بصیره بصیرت خواه : مسولیت مدیریت لیسه‌ی تجربوی از سال ۱۳۸۰ تا اکنون به دوش من می‌باشد و طی این مدت دستاوردهای عمده و مهمی را به همکاری مقام محترم معارف، شورای اداری مکتب، اعضای اداری و تدریسی مکتب و کمک‌های مردمی در این مکتب داشته ام.

کمک‌های معارف و همکاری‌های مردمی سبب شد تا  دو باب تعمیر در این مکتب ساخته شد. همچنان فضای سبز و مکان و وسایل برای آب نوشیدنی دانش‌آموزان  نیز به همت والای شورای اداری مکتب، آموزگاران عزیز و انسانهای خیر ساخته شده است.

خوشبختانه این مکتب دارای یک ساختمان سه طبقه‌ی است که در آن لابراتوارها، کتابخانه‌ها واتاق کنفرانس را با تجهیزات مورد نیاز ایجاد کردیم.

در نتیجه  کارکردهای نیکی که داشتیم در دو مرحله مدال ملالی قهرمان، دو مدال برنز، دو تقدیر نامه و دوصد و پنجاه دالر وجه نقد از کشور آمریکا و در سال ۱۳۹۲ جایزه‌ی بین المللی  بهترین مکتب را بدست آوردیم. در مسابقات انترنتی با ممالک آمریکایی، آسیایی و اروپایی اشتراک نمودیم و مقام سوم را بدست آوردیم.

در سال ۱۳۹۴ نیز این مسابقات بین اضافه تر از صد کشور جهان شامل  کشورهای آمریکایی، آسیایی و اروپایی برگزار شد، در این مسابقات نیز مدال نقره را کسب نمودیم.

و در نهایت از جمله دستاوردهای خیلی خوبی که ما در این مکتب داریم این است که همه ساله دانش‌آموزان  در آزمون کانکور نیز به رشته‌های دلخواه خود دست می‌رسند. امیدوارم که به آينده هم خداوند به من توفیق دهد تا دست آوردهای خوبتر و بهتری را برای اعتلا نام این مکتب داشته باشم.

پرسش:  خانم بصیرت خواه چگونه شد که این مکتب بزرگترین جایزه‌ی بین المللی را گرفت؟

بصیره بصیرت ‎خواه: طی سالیان گذشته مسولان این مکتب توانستند امکانات و تجهیزات را برای پیشرفت دانش آموزان مهیا بسازند. در سال ۱۳۹۰ مکتب نسوان تجربوی به عنوان مکتب نمونه  به وزارت معرفی شد. از این طریق  مکتب تجربوی به برنامه‌ی “برتیش کانسل” انگلستان شرکت نمود، در این برنامه آن‌ها راهنمایی‌ها و برنامه‌های را به دانش آموزان ارایه دادند، در طول یک سال باید ۱۲ پروژه را به طور تحریری و هم به طور شفاهی ارایه می‌کردیم که خوشبختانه طی یک دوره توانستیم ۱۲ پروژه‌ی خیلی خوب ملی و بین المللی را آماده ساخته  و با اسناد به دفتر برتیش کانسل ارایه کنیم، از این طریق موفق شدیم که جایزه‌ی بین المللی را در سطح ولایت هرات بدست آوریم.

پرسش: دلیل این که لیسه‌ی تجربوی عنوان یکی از لیسه‌های برتر شهر هرات را گرفت و مکتب برتر شناخته شد چیست؟  شما این موفقیت را در چه می‌دانید؟

بصیره بصیرت خواه: طوری که همه‌ی ما می‎دانیم دست تنها صدا ندارد، من دلیل این موفقیت را اتحاد، اتفاق، صمیت، همدلی، صداقت و راستی که بین اعضای این مکتب وجود دارد می‌بینم و از این طریق ما توانستیم که توجه وزارت معارف، مقام محترم ریاست معارف و همچنان اعضای شورای اداری مکتب که عبارت از اولیای شاگردان و انسان‌های خیر هستند را جلب کنیم و در چندین مرحله کمک‌های نقدی را از آن‌ها جمع‌آوری کنیم و همه دست به دست هم دادیم و توانستیم که یک مکتب مخروبه و از چشم افتاده را یک مکتب الگو و نمونه در سطح منطقه بسازیم.

پرسش: در کنار این همه موفقیت آیا مشکلاتی هم سد راه شما بوده یا خیر؟

بصیره بصیرت خواه: طبعا، هیچ موفقیتی در دنیا بدون مشکل به سرانجام نمی‌رسد، چون ما از صفر شروع کردیم این طبیعی است که مشکلاتی هم سد راه ما وجود داشته باشد. درسال ۸۳  این مکتب  از بخش ذکورتجربوی جدا شد. در آن زمان ریاست معارف کدام بودجه‌ای را نداشت. به سال ۸۵ مقام محترم معارف هدایت داد تا انجمن اولیا و مربیان تشکیل شود، تا وضعیت معارف بهبود یابد، ما تنها با سهمیه‌ای که مانند دیگر مکاتب به ما اختصاص داده شده بود، با کمک اولیا شاگردان توانستیم با مشکلات اقتصادی مقابله نماییم .

پرسش: چه ویژه گی‌های این مکتب را از سایر مکاتب شهر هرات متمایز ساخته است؟

پاسخ: دلیل این تمایزاین است  که یک وحدت، اتحاد و اتفاق خاصی در بین مسولان این مکتب وجود دارد. ما همیشه سعی کردیم که با هماهنگی  ریاست معارف و شورای اداری قدم برداریم وکاری را انجام بدهیم که به صورت شفاف باشد. همین صداقت ما را کمک کرد تا توانستیم  اعتماد و اطمینان وزارت معارف را بدست آوریم.

پرسش: خانم بصیرت خواه پلان‌های شما برای بهبود هر چه بیشتر وضعیت تعلیمی در مکتب لیسه‌ی تجربوی چیست؟

بصیره بصیرت خواه: از نظر امکانات  وضعیت مکتب تا حدود زیادی قناعت بخش است، پلان اساسی ما به آینده بیشتر سر کیفیت درسی دانش‌آموزان است و می‌خواهیم بیشتر به این هدف توجه کنیم تا بتوانیم سطح دانش شاگردان مکتب  را بلند ببریم.

آرزویم این است که روزی فرا رسد تا به لیسه‌ی نسوان تجربوی دانش‌آموزی بنام (ناکام و مشروط ) وجود نداشته باشد.

پرسش: به عنوان یک مدیر موفق وضعیت تعلیمی مکاتب دخترانه هرات را چگونه بررسی می‌کنید؟

پاسخ: وضعیت تعلیمی مکاتب هرات مخصوصا مکاتب دخترانه  در سال‌های اخیر رو به بهبود بوده و تمام عوامل سعی می‌کنند تا وضعیت تعلیمی را قناعت بخش بسازند. این بهبود در عرصه‌های مختلف چون نتایج کانکور و کسب مقامات در سطح بین المللی و سایر موارد مشابه به وضاحت قابل مشاهده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا