۴ بانوی جنگی و فرهنگی در ۴ ولایت افغانستان

منبع وبسایت خبرنامه

عمه سکینه 

عمه سکینه زن فعال و یکی از چهره‌های فعال فرهنگی و آموزشی در ولایت هرات می باشد که  پس از ۸۰ سال زندگی و تلاش در این ولایت چشم از جهان فروبست و در محله «سلطان آغا» در هرات به خاک سپرده شد. این بانوی هراتی، در بخش آموزش دختران، پسران و زنان فعالیت‌های زیادی را از زمان حضور شوروی سابق تا کنون انجام داده است. او در دوره‌های جنگ توانسته از قریه و مردم‌اش دفاع نماید و در زمان صلح، مردم محل را در حل منازعات و اختلافات خانوادگی و شخصی کمک می‎کرد. عمه سکینه سرپرستی مسجد «حضرت زینب» را نیز برعهده داشته است. این بانوی هراتی پیش از این جایزه‌های زیادی را از آن خود کرده بود. وی برای جایزه صلح نوبل نیز کاندید شده بود. یکی از محله‌های پر جمعیت شهر هرات نیز از سوی مردم این شهر به نام عمه سکینه مسما شده است.

the-old-amma

این خانم هراتی کاندیدای جایزه صلح نوبل نیز شده بود

فرمانده  کفتر

بی بی عایشه مشهور به فرمانده کفتر پس از سرنگونی دولت دکتر نجیب الله  و پس از آن در زمان حاکمیت طالبان، ساکن قریه توری اطراف ولسوالی نهرین ولایت بغلان بوده است.  او به ویژه در زمان طالبان از فرماندهان جهادی حزب جمعیت اسلامی بود که علیه طالبان جنگید. این زن بغلانی، در دوران جنگ علیه طالبان، فرماندهی گروهی از نیروهای مسلح را برعهده داشت. گزارش شده که روابط این فرمانده با دولت مرکزی افغانستان حسنه بوده و تا کنون او در مناطق تحت کنترول خود علیه شورشیان طالبان مقاومت نموده و از حاکمیت دولتی حمایت می‌نماید. این فرمانده در چند لوی جرگه که پس از سقوط طالبان و در جریان حاکمیت حکومت‌های حامد کرزی برگزار شده بود یکی از نمایندگان مردم بود. در عین حال او پیشنهاد ریاست امور زنان ولایت بغلان را نیز نپذیرفته است.

commander

فرمانده کفتر از فرماندهان نامی در شمال افغانستان است

ریزه گل

reza-gul

ریزه گل به خاطر انتقام جویی از طالبان در ولایت فراه در غرب افغانستان مشهور شد

ریزه گل یکی از زنان دیگری است که نام او در مبارزات علیه شورشی گری برجسته است. این خانم فراهی در پی انتقام پسرش در افغانستان مشهور شد. او پس از کشته شدن پسرش به دست طالبان همراه با عروس و دختر خود در پی انتقام طالبان برآمد و گزارش شده است که ۲۵ تن از شورشیان طالبان را کشته و ۵ تن دیگر آنان را زخمی نمود.

در پی رشادت‌های این بانوی افغان، حکومت افغانستان به صورت گسترده از او تقدیر نمود.

the-family

این خانم افغان توانست ۳۰ تن از شورشیان را کشته و مجروح نماید

آغه صادق

آغه صادق نیز یکی از زنان فعال و مبارز افغانستان است. آغی صادق در ولایت دایکندی در ولسوالی تخت بندر زندگی می‌کند. او در زمینه‌های علمی- اجتماعی و فرهنگی در این ولایت فعالیت می‌کند. او در دوران جنگ‌ها علیه طالبان توانست از منطقه و مردم‌اش دفاع نماید. او آموزشگاه‌های را برای بلند بردن سطع آگاهی زنان قریه‌اش دایر کرده است. اکنون یکی از فعالیت‌های این خانم در دایکندی کمک به حل منازعات و مشکلات اجتماعی ولسوالی تخت بندر است. او با نیروهای مسلح خود از این ولسوالی دفاع می‌کند و طالبان تا کنون نتوانسته‌اند به ولسوالی تحت کنترول این خانم راه یابند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا