خودداری زنان از مصاحبه با رسانه‌ها

مصاحبه نکردن زنان در رسانه‌های دیداری و شنیداری، شکایت شماری از خبرنگاران  ولایت هرات را برانگیخته است. این خبرنگاران می‌گویند، انکار زنان از دادن مصاحبه‌، مشکلاتی را برای آنان ایجاد کرده است.

 فاطمه عزیزی خبرنگار تلویزیون عصردر هرات می گوید، بعضی اوقات سوژه‌های را برای گزارش خود انتخاب می‌کند که مربوط به زنان است و باید از آنان مصاحبه بگیرد، ولی خود داری زنان از مصاحبه، مشکلات زیادی را برایش به بار می‌آورد.

فاطمه همچنان می‌افزاید: «خانم‌ها نباید در پشت صحنه قرار بگیرند بلکه باید در بخش مصاحبه دادن با ما همکاری نموده و به عنوان یک عضو جامعه دیدگاه و نظریه‌های خود را از طریق رسانه‌ها مطرح بسازند و سهم فعال در بخش‌های اجتماعی و فرهنگی جامعه خود داشته باشند ».

ذبیح الله بهیر گزارشگر  تلویزیون اصلاح همچنان مصاحبه نکردن زنان با رسانه‌ها را از مکشلات عمده دانست و گفت: «من با صحنه‌هایی مواجع شدم که برای گزارش باید از خانم‌ها مصاحبه تصویری می‌گرفتم ولی آن‌ها به من اجازه  این کا را ندادند و بعد از اینکه خیلی اصرار کردم  فقط اجازه دادند تا مصاحبه صوتی از آن‌ها بگیرم و این باعث  شد تا گزارشی را که تهیه کردم تاثیرگزاری کمتری را داشته باشد و حتی درست تهیه نشود ».

نصرالله احمدی گزارشگر خبرگزاری صنا و سر دبیر خبرگزاری هرات تایمز، همچنان سخنان ذبیح‌الله را تایید نموده و می‌گوید زمانی که می‌خواهد از خانم‌ها مصاحبه بگیرد آن‌ را با مشکلات زیادی روبرو می‌سازند.

این در حالیست که بسیاری از خانم‌ها عدم اجازه از سوی خانواده و فرهنگ حاکم در جامعه هرات را از جمله دلایل مصاحبه ندادن به رسانه‌های دیداری و شنیداری می‌دانند.

جمیله گوهری دانشجو سال چهارم دانشکده‌ی علوم اجتماعی می‌گوید، فرهنگ حاکم در جامعه سبب شده تا زنانن نتوانند در فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی شهر خود سهم بگیرند.

وی می افزاید: «من خیلی دوست دارم که در برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی رسانه‌ها شرکت کنم و به عنوان یک نظریه پرداز دیدگاه خود را در جامعه مطرح بسازم ولی فکر می‌کنم که مردم برداشت‌های منفی بکنند به همین دلیل نمی‌توانم مصاحبه‌ی تصویری در رسانه‌ها انجام بدهم »

پریسا صدیقی دانشجوی سال دوم دانشکده ساینس می‌گوید، دختران از طفولیت توسط خانواده خود برای انجام فعالیت‌های اجتماعی تشویق نشده اند و از طرف خانواده اجازه داده نمی‌شود تا تصویر شان در صفحه تلویزیون دیده شود و یا نام شان در شبکه‌های اجتماعی نشر شود به همین دلیل آن‌ها حاضر نمی‌شوند مصاحبه‌های تصویری و یا صوتی انجام بدهند.

در همین حال داوود عرفان استاد دانشگاه‌، اجازه ندادن خانواده‌ها و ذهنیت‌های مختلف جامعه را از جمله دلایل مصاحبه ندادن زنان در رسانه‌های تصویری می‌داند.

آقای عرفان می‌گوید دو موضوع مهم در بخش مصاحبه ندادن دختران برای رسانه‌ها وجود دارد، اول اینکه معمولان خانواده‌ها دوست ندارند که تصویر دختران شان در مجامع عمومی انعکاس کند. موضوع دوم ذهنیت‌های مختلف جامعه است که نمی‌تواند بپذیرد زنان هم مانند مردان می‌توانند از آزادی نمایش چهره در رسانه‌ها برخوردار باشند.

آقای عرفان می‌افزاید: «فرهنگ و سنت‌های حاکم در جامعه، حضور و  تصویر زن  در رسانه‌ها را هنوز یک ننگ می‌داند. برای ازبین رفتن این فرهنگ‌ها نیاز به گذر زمان داریم ».

این در حالیست که شماری از دختران در جامعه هرات نه تنها حاضر نیستند که مصاحبه‌های تصویری و صوتی انجام بدهند بلکه  آن‌ها نمی‌خواهند حتی هویت شان را در شبکه‌های اجتماعی آشکار بسازند.

گزارشگر: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا