زنان سیاستمدار از دستآوردهای شان میگویند
دادخواهی دربرابر خشونت علیه زنان، دادخواهی برای گماشتن زنان فعال و با ظرفیت در پستهای دولتی و ایجاد ارتباطات خوب با نهادهای مدنی و نهادهای مدافع حقوق زنان از جمله دستآوردهای شماری از زنان در مجلس نمایندگان و شورای ولایتی پنداشته میشود.
ایجاد کمیتهی حمایت از خانواده برای حمایت از زنان و خانوادهها در شورای ولایتی نیز از جمله دستآوردهای زنان در شورای ولایتی به حساب میآید.
سکینه حسینی منشی شورای ولایتی و یکی از اعضای شورا در دوره گذشته به این باور است که زنانی که در سیاست سهم داشته اند توانسته اند تغییراتی را به وجود آورند و یکی از دستآوردهایشان ارتباطات خوب با نهادهای مدنی و نهادهای مدافع حقوق زنان بوده است.
خانم حسینی میگوید: «یکی از دستآوردهای ما این است که حداقل در فسادهای گستردهی اداری شریک نبودهایم و سعی کردیم زنان را برای کار در بستهای کلیدی ادارهها تشویق کنیم و قوت قلب برای دیگر زنان بودهایم ».
خانم حسینی به عنوان مثال از خانمی نام میبرد که در رقابت آزاد به ریاست اتاقهای تجارت انتخاب شد اما براساس مشکلاتی که وجود داشت آن خانم نمیخواست در آن پست کار کند اما زنان فعال در هرات سعی کردند او را تشویق کنند تا در این پست کار کند.
سکینه حسینی بیان میدارد: با وجود مشکلات و بی باوریهای که وجود داشت اما باز زنان در شورا سعی کردند، به ویژه در پروسهی استخدام در ادارههای دولتی از زنان حمایت کنند و نمونهی آن انتخاب یک زن به عنوان معاون ولایت بود.
منشی شورای ولایتی همچنان از همکاریها با بخش آمریت جندر ولایت و ریاست امور زنان یاد کرده اضافه نمود: «اگر زمانی آنها به مشکل مواجه شده اند ما سعی کردیم به عنوان یک قوهی فشار بر دولت کار کرده و آنها را حمایت کنیم ».
خانم حسینی همچنان از حضور بیشتر در کنفرانسها، روابط خوب با نهادها و دادخواهی برای مشکلات صحی و بخش تعلیم تربیه را از دستآوردهای زنان در شورای ولایتی خواند.
شماری دیگر از اعضای شورای ولایتی نیز به این باور اند که در فضای کم و با مشکلات موجود توانسته اند صدای زنان باشند.
فاطمه جعفری از دستآوردهای هشتسالهاش درشورای ولایتی اینگونه میگوید: «داشتن روابط مستحکم و خوب با زنان و رسیدگی ویژه به قضایای زنان و شکایات مردم از جمله کارهایی بوده که من توانستهام در مدتی که درشورا هستم انجام دهم ».
خانم جعفری ایجاد کمیتهی حمایت از خانواده و ترکیب اعضای آن با فعالان مدنی به منظور رسیدگی بیشتر به مشکلات خانوادهها و زنان را نیز از دستآوردهای خود و همکاران خانم خود میداند.
فاطمه جعفری به این باور است که او و همکاراناش در سه بخش عمدهی نظارت از کارکرد ادارههای دولتی در حوزهی زنان، دادخواهی و اطلاع رسانی توجه ویژهتری داشته اند.
این عضو شورای ولایتی از ایستادگی در برابر غصب زمینهای دولتی در شهرک جبرئیل میگوید:«در حدود هشت سال در برابر غصب زمینهای دولتی ایستادگی کردم و نتیجه این شد که زمینی که قرار بود توسط عدهیی غصب شود اکنون قرار است یک شفاخانه 50 بستر برای مردم ساخته شود ».
خانم جعفری میافزاید: یک قسمتی از آن زمینها که به کمک والی پیشین (داوود شاه صبا) پس گرفته شد امروز به پارک تفریحی و یک قسمت هم به یک ورزشگاه تبدیل شده است.
شماری از زنان در مجلس نمایندگان نیز از دادخواهی برای زنان در پستهای کلیدی سخن میزنند.
مسعوده کرخی عضو مجلس نمایندگان میگوید بارها برای گماشتن زنان با ظرفیت و با سواد در پستهای دولتی دادخواهی کرده و با رئیس جمهوری نشستهای داشته است.
خانم کرخی میافزاید: «بارها از نقش نمادین زنان در ادارهها انتقاد و با رئیس جمهوری نشستهای داشتهام تا زنانی در پستهای کلیدی مقرر شوند، که بتوانند کار کنند، نه اینکه فقط یک چوکی را پر کنند ».
مسعوده کرخی همچنان میگوید همیشه زنان را برای اشتراک در بستهای کلیدی دولتی و غیردولتی تشویق کرده تا نقش زنان از نمایشی بودن روی عملگرایی متمرکز شود.
شماری از آگاهان امور سیاسی اما به این باور اند که با توجه به شرایط موجود اجتماعی کارکرد زنان را میتوان خوب ارزیابی کرد.
محمد رفیق شهیر آگاه امور سیاسی به این باور است: «هنوز بستر مناسب برای زنان به طور کل آماده نشده و آن قدر وقت نگذشته که ما از زنان در عرصهی سیاست توقع زیاد داشته باشیم، اما باز هم زنان فعال را داریم، هرچند این تعداد اندک است ».
آقای شهیر از نمادین بودن نقش برخی از زنان در ادارهها انتقاد میکند و به این باور است که زنان باید نقش تعیین کننده و بارز داشته باشند و او امیدوار است تا این زمینه برای زنان آماده شود.
گزارشگر: سیمین صدف