بانوان مانتو پوش و آزار اذیت در جادههای هرات
شماری از دختران در ولایت هرات به دلیل نوع پوشش شان مورد آزارهای خیابانی قرار میگیرند. به باور آنان پایین بودن سطح فرهنگ شماری از افراد سبب شده تا به پوششهای چون مانتو واکنش نشان دهند و دست به آزار و اذیت بزنند.
مانتو و پوششهای مشابه به آن هنوز هم در جامعهی سنتی چون هرات مورد قبول افراد قرار نگرفته است.
خاطره بارکزی یکی از بانوانی است که بدون چادر نماز از خانه بیرون میشود او میگوید: «یک خانم میتواند به هر طریقی حجابش را حفظ کند و من بدون پوشیدن چادر نماز حجابم را میگیرم اما باز هم از سوی بعضی از افراد مورد آزارهای لفظی قرار میگیرم ».
عدهی هم با وجود پوشیدن چادرنماز چون سونیتا صمدی مورد آزارهای خیابانی قرار میگیرند . او میگوید: «آزارهای خیابانی زیاد شده است و این تنها برای کسانی که مانتو میپوشند نیست من خودم چادر میپوشم ولی بازهم گاهی مورد آزار و اذیت قرار میگیرم ».
جامعه شناسان اما به این باور اند که پوشش مانتو و دوری از چادر نماز هنوز مورد قبول اجتماع قرار نگرفته است که این خود سبب آزارهای خیابانی میشود.
علی کاوه استاد جامعهشناسی در دانشگاه هرات میگوید: «پوشش مانتو به جای چادر نماز هنوز مورد پذیرش اجتماع واقع نشده و تصور میشود کسانی که این نوع پوشش را دارند آدمهای آزادتری اند و این سبب میشود خانمها مورد آزارهای لفظی و حتی جسمانی قرار بگیرند ».
این در حالیست که برخی از علمای دین به این باور اند که از لحاظ شرعی نوعیت پوشش برای زن مهم نیست بلکه حجاب به هر طریقه گرفته میشود باید کامل باشد.
محمد جمعه حقانی استاد دانشکدهی شرعیات دانشگاه هرات میگوید: «زنان باید حجاب شان را به هر طریقی که دوست دارند حفظ کنند نوعیت پوشش از لحاظ شرعی مهم نیست مهم کامل بودن حجاب است ».
گزارشگر: سحر موسوی