ریاست امور زنان ولایت هرات رییس میخواهد
بیش از سه ماه از استعفای محبوبه جمشیدی رئیس پیشین امور زنان ولایت هرات میگذرد اما این اداره همچنان با وارسی کننده مدیریت میشود، این درحالیست که شماری از زنان فعال ولایت هرات این وضعیت را نگران کننده و مشکلساز میخوانند.
فاطمه جعفری عضو شورای ولایتی هرات و فعال حقوق زن به این باور است که نبود سرپرست یا رئیس در یک اداره، میتواند ضررهای جبران ناپذیری را برای آن اداره به بار بیاورد.
خانم جعفری میگوید: ریاست امور زنان پشتیبان و دلگرمی زنان است و ادارهی آن از سوی یک وارسی کننده که صلاحیتهای کمتری دارد زنان را با مشکل مواجه میسازد.
او میافزاید: «ادارهی امور زنان از سوی یک وارسی کننده که از مسؤلیت و مصؤنیت کافی، برخوردار نیست اداره میشود که میتواند مشکل ساز و نگران کننده باشد ».
به باور خانم جعفری به این دلیل که، سرپرست یا وارسیکننده امکانات و امتیازات یک رئیس را ندارد با دلگرمی و علاقه کار نمیکند.
فاطمه جعفری به این باور است: در ریاست امور زنان لازم است تا زنی با جرات، شجاعت و پشتیبانی کافی از سوی وزارت امور زنان بیاید و برای زنان کار کند.
او افزود که متضرران اصلی در این میان زنان و کارمندان ریاست امور زنان خواهند بود.
برخی دیگر از زنان فعال نیز میگویند ادامهی ادارهی ریاست امور زنان با وارسیکننده میتواند زنان را با مشکل مواجه سازد.
نقیبه بارکزی رییس نهاد بانوان خبرنگار، به این باور است که ادارهی امور زنان مرجعی است برای زنان، که اگر مشکلی دارند به آن اداره مراجعه کنند اما مدت زیادیست که این اداره بلاتکلیف است.
خانم بارکزی به این باور است که در این اداره، وارسی کننده کار رئیس و معاون را با هم پیش میبرد، و باید سرنوشت ریاست امور زنان به زودی مشخص شود.
شماری از خبرنگاران اما از وجود مشکلات در قسمت دسترسی به اطلاعات سخن میگویند.
عاطفه غفوری کارمند دفتر مطالعات عامه افغانستان میگوید: «من در قسمت آمار زنانی که خودسوزی کردند آمار لازم داشتم، اما کسی در این اداره حاضر به پاسخگویی نشد ».
او میگوید: برای یک گزارش تحقیقیاش مکتوبی برای ارائه معلومات برده بود اما چهار معطل شده است و چندی قبل نیز برای تهیه یک گزارش تحقیقی مکتوب برده بود چهار ماه دنبال آن بود تا بالاخره توانست آن را بدست آورد.
شماری دیگر از خبرنگاران نیز از مشکلات در قسمت تهیهی آمار و ارقام در این اداره سخن میگویند.
زحل بارکزی خبرنگار رادیو کلید میگوید: در قسمت تهیه گزارشهایش به مشکل برخورده است و چندین بار برای مصاحبه رفته، اما موفق نشده است.
او میگوید: «برای یک مصاحبه با ریاست امور زنان هماهنگ کردم که با آنها صحبت کنم، اما آنها کار را بهانه کردند و یک بار دیگر هم که برای گرفتن آمار رفته بودم آمار دقیقی وجود نداشت، در شک بودند و من بارها سرگردان شدم ».
این همه در حالی صورت میگیرد که مسؤلان در وزارت امور زنان از جریان کار برای تعیین رئیس در این اداره سخن میگویند.
رویا دادرس، سخنگوی وزارت امور زنان میگوید: زمانی که یک رئیس استعفا میکند بست به اعلان میرود و طی مراحل قانونی میشود و پس از موفقیت در آزمون رئیس تعین میشود.
خانم دادرس میافزاید: «بستها از سوی اصلاحات اداری به اعلان رفته و آزمون اخذ میشود و به زودی یک شخص بادرایت را در این بست شاهد خواهیم بود ».
رویا دادرس همچنان از عدم صلاحیت وزارت امور زنان در تعیین یا پیشنهاد روسای امور زنان خبرداده و میافزاید: «تعیین رئیس قبلا از سوی وزارت امور زنان طی مراحل میشد اما اکنون وزارت امور زنان در این بخش صلاحیتی ندارد و از سوی اصلاحات اداری این مراحل طی میشود ».
در همین حال مسؤلان محلی در کمیسیون اصلاحات اداری میگویند تا به حال این بست به اعلان نرفته است.
حاجی عبدالسلام رییس کمیسیون اصلاحات اداری در ولایت هرات میگوید: «ما در هرات بالای سی بست (دو ) داریم که تا اکنون اعلان نشده است ».
گزارشگر: سیمین صدف