تغییر مثبت؛ پیشرفت دختران هراتی در ساخت ربات

بخش ربات‌سازی در ولایت هرات، بعد از افتخارآفرینی دختران رباتیک در مسابقات فرست گلوبل پیشرفت کرده و دختران زیادی را به خود جذب کرده است به گفته مسوولان این بخش، تا سال 2017 قرار است حدود 500 دختر در برنامه‌ی ‌ربات‌سازی یا Digital citizen found آموزش ببینند.

فرزانه نیک‌پور مسوول اداری موسسه فکر، می‌گوید بخش رباتیک جز پروژه ارتقای ظرفیت است و به همکاری ریاست معارف چندیدن مکتب دخترانه ولایت هرات را تحت پوشش گرفته است.

او می‌افزاید: «در مرحله اول 150 دانش‌آموزی در این برنامه ثبت نام کرده بودند و بعد از گرفتن امتحان، شش تن را به اساس توانایی‌های شان انتخاب کردیم و این گروه شش نفره توانستند بیرق افغانستان را بین 162 کشور بلند کنند ».

دختران از مکاتب مختلف در حال حاضر مصروف آموزش ساخت ربات هستند.

سبنا شریفی یکی از دخترانی که شروع به یادگیری ساخت ربات کرده است، هدف از اشتراک در صنف‌های آموزشی را علاقه زیاد به بخش تکنالوژی عنوان می‌کند و آرزو دارد تا از این طریق توانایی‌هایش شگوفا شود.

 او می‌گوید: «آرزو دارم به‌عنوان یک زن موفق در جامعه معرفی شوم و اینکه مردان می‌گویند زن ناقص‌العقل است را اشتباه ثابت سازم ».

صنف‌های ربات سازی در سطوح ابتدایی تا حرفه‌ای شاگردان زیادی از هرات، فراه و نیمروز دارد که توسط استادان داخلی و خارجی به صورت آنلاین و حضوری آموزش می‌بینند.

علی‌رضا مهربان استاد صنف رباتیک می‌گوید که آن‌ها رشته‌های ساینس، تکنالوژی، انجینیری و ریاضی را که برای ساخت یک ربات نیاز است، به مدت شش ماه برای دانش‌آموزان تدریس می‌کنند تا برای ساخت رباط آماده شوند.

او علاقه، ابتکار و خلاقیت دختران در این زمینه را ستودنی دانست و افزود: «دختران به‌عنوان قشر محروم جامعه استعدادهایی دارند که با مهیا کردن زمینه برای شگوفایی این استعدادها، می‌توانند دست‌آوردهای چشمگیری داشته باشند ».

ربات‌سازی یکی از رشته‌های نوپا در افغانستان است که به عنوان روش جدیدی برای ظرفیت‌سازی دختران دانش‌آموز تلقی می‌شود.

گزارشگر: فریبا آرام

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا