سهم زنان قندهاری در ساخت صابون‌های میوه‌یی

صابون‌های میوه‌یی دست‌ساز قندهار که از شهرت جهانی برخوردار است، از میوه‌ها و گیاهانی چون هسته‌ی انار، روغن بادام، هسته‌ی زردآلو، پودینه، و برخی مواد طبیعی ساخته می‌شود، در کار ساخت آن 50 درصد زنان سهم فعال داشته و کار در این عرصه را برای استقلالیت مالی خویش مؤثر عنوان می‌کنند.

هرچند براساس رسم و رواج‌های موجود در شهر قندهار زنان کمتر می‌توانند در اجتماع مشارکت داشته باشند، اما در کار ساخت این صابون‌ها از جمله‌ی ده کارمند در کوپراتیف 5 تن آن زنان اند.

نرگس که در این کوپراتیف به ساخت صابون‌های میوه‌یی مصروف است، از کارش راضی بوده و آن را راهی برای استقلالیت مالی می‌داند.

او می‌گوید:« در بخش شکل‌دهی و دیزاین صابون‌ها کار می‌کنم، از ساعت هفت می‌آیم تا یک کار می‌کنم و در بدل این کار ماهانه مبلغ شش‌هزار افغانی معاش می‌گیرم ».

نرگس می‌افزاید: از کارش راضی است چون به او کمک می‌کند اقتصاد بهتری داشته باشد.

او بیان می‌دارد: از 9 سال به این سو در بخش تولید صابون کار می‌کند و همکاران دیگری نیز دارد که مردان در بخش تولید و زنان در بخش دیزاین و رنگ صابون‌ها کار می‌کنند

در همین حال رئیس کوپراتیف ارغند، از عدم استقبال مردم وحمایت دولت از ساخت این صابون‌ها انتقاد می‌کند.

سرور امانی رئیس کوپراتیف ارغند می‌گوید: که از 9 سال به این سو کار ساخت این صابون جریان دارد اما موارد استفاده‌ی آن در کشور بسیار کم است و به خارج، از جمله کشورهای آمریکا و کانادا صادر می‌شود.

آقای امانی می‌افزاید: «همه‌ی کار ساخت این صابون با دست انجام می‌شود به جز روغنی که از گیاهان گرفته می‌شود با دستگاه است ».

سرور امانی قیمت بالای این نوع صابون‌ها را دلیل عدم استقبال  مردم دانسته و گفت: «چون تمام مواد بکار رفته در این صابون طبیعی است بالای ما گران تمام می‌شود به همین دلیل مردم حاضر نیستند پولی زیادی را بابت خرید این محصول بپردازند و به محصولات صادراتی دیگر کشورها روی می‌آورند ».

رئیس کوپراتیف ارغند اضافه نمود که اکنون بازار فروش این صابون‌ها در کشور اندکی بهتر شده و به شهرهای بلخ، کابل و جلال‌آباد صادر می‌شود.

سرور امانی هم‌چنان افزود: یکی از اهداف کوپراتیف ایجاد شغل برای زنان و مردان است،  و از این محصولات در خارج استقبال گرم شده و به اهمیت آن پی برده اند.

کوپراتیف ارغند قندهار از 9 سال به این سو کار ساخت صابون‌های میوه‌یی را آغاز کرده است که 50 درصد از کارمندان آن زنان اند و در بخش ساخت و شکل دهی صابون‌ها کار می‌کنند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. با عرض سلام
    آدرس كارخانه در كجاي قندهار است؟ شماره تماس مسئول كارخانه؟
    ممنون منتظر جواب تان هستم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا