تمنا شینواری:«پس از دو بار شکست در تجارت، موفق شدم»

تمنا شینواری دانشجوی دانشکده‌ی اقتصاد در ولایت بغلان است، او فعالیت‌های اقتصادی‌اش را از یک سال به این سو آغاز کرده و در این مدت موفق به ایجاد یک مرکز تجارتی برای زنان در این ولایت شده است برای شناخت بیشتر با وی گفتگویی را ترتیب دادم که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: خانم شینواری می‌خواهم که از فعالیت‌های اقتصادی تان برای ما بگویید.

پاسخ: ریاست شرکت تمنا بکتاش و مالکیت شرکت تولیدی غذایی بانوان که در مجتمع تجارتی بانوان قرار دارد را به دوش دارم،  شرکت تولید محصولات غذایی را با یکی از خانم‌های فعال در بخش اقتصادی و همکاری مالی آقای حمید راه‌اندازی کردم که دارای سه بخش رستوران، قهوه خانه و شیرینی پزی است، محصولات کیک و کلچه‌ی شرکت ما در بغلان مرکزی،  مزار و سمنگان صادر می‌شود.

 شرکت تمنا بکتاش را ایجاد کردم که در کشورهای آمریکا و آسترالیا صادرات و واردات قالین دارد.

پرسش: هدف از ایجاد مرکز تجارتی برای بانوان در بغلان چه بود؟

پاسخ: هدف از ایجاد مرکز، این بود که ما بتوانیم یک مارکت زنانه را ایجاد کنیم تا رقابت سالم بین زنان و مردان که در بازار کار هستند ایجاد شود و این‌گونه توانستیم بسیاری از زنان را به کار تشویق کنیم، خواستیم که برای دیگران نشان دهیم که زن ضعیف نیست و اگر اراده کند می‌تواند در هر شرایطی کار کند، زنان زیادی با ما کار می‌کنند که بی‌بضاعت بودند و کاری نداشتند اما حالا می‌توانند به صورت مستقل و با وقار زندگی کنند.

پرسش: با توجه به این که در ولایت بغلان مشکلاتی از جمله نبود امنیت و خشونت در برابر زنان وجود دارد چطور توانستید فعالیت اقتصادی داشته باشید؟

پاسخ: مشکلات زیادی را تحمل کردیم که عمده‌ترین آن عدم حمایت دولت بود، اما من به همکاری رئیس انجمن زنان تجارت پیشه که خانم محسنی هستند، و آقای نصرت حمید یک‌ تن از سهام‌داران شرکت تولیدی محصولات غذایی بانوان، این مرکز را ایجاد کردیم و بعدا خواستیم این مرکز را در سطح شهر منتقل کنیم، اما کسی کمک‌مان نکرد و ما هم مجبور شدیم یک تعمیر را کرایه کنیم تا بتوانیم تمام خانم‌های تجارت پیشه را به صورت منظم با خود داشته باشیم.

پرسش: به نظر شما فعالیت‌های اقتصادی زنان در بغلان چگونه است؟

پاسخ: فعالیت‌های اقتصادی زنان در بغلان خوب است و مردم زیاد استقبال می‌کنند به همین دلیل زنان زیادی تشویق شدند تا با وجود مشکلات امنیتی و غیره به فکر تجارت و پیشرفت باشند و به ما بپیوندند و کار آن‌ها به حدی خوب شده که در قسمت صنایع دستی و تولید مواد غذایی در مرکز و ولایات نمایندگی دارند.

پرسش: در مرکز تجارتی بانوان چند نفر فعالیت‌های اقتصادی دارند؟

پاسخ: در این مرکز در حدود 44 تن به صورت مستقیم با ما کار می‌کنند و بیش از 100 نفر هم به صورت غیرمستقیم همکاری می‌کنند.

پرسش: به نظر شما فعالیت‌های اقتصادی زنان چقدر به استقلال مالی آن‌ها کمک کرده است؟

پاسخ: فعالیت‌های اقتصادی زنان ارتباط مستقیم با استقلالیت مالی شان دارد و  زنان زیادی در این مرکز با شروع یک شغل خوب، زندگی خوبی را برای خود تشکیل داده اند.

پرسش: فکر می‌کنید چند سال بعد، تجارت شما در چه وضعیتی خواهد بود؟

پاسخ: من برای کارم بسیار امیدوارم به همین دلیل بود که توانستم دوبار شکست را تحمل کنم و برای بار سوم موفق شوم وکارم نتیجه داد، من دوبار قبل سرمایه گذاری کردم، شکست خوردم اما ناامید نشدم و برای بار سوم توانستم موفق به ایجاد یک تجارت بزرگ شوم.

پرسش: چه برنامه‌های برای آِینده دارید و قدم بعدی شما چه خواهد بود؟

پاسخ: برای پنج سال آینده کارم را گسترش خواهم داد و ان‌شاءالله محصولات شرکت تولیدی مواد غذایی خود را در ولایات دیگر از جمله پروان کاپیسا و هرات و دیگر ولایات که امن هستند صادر خواهم کرد. دوست دارم نمایندگی شرکت خود را در ولایات و سپس در دیگر کشورها باز کنم.

مصاحبه کننده: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا