بازارگرم فالبینان در اماکن تفریحی هرات

در اماکن تفریحی و شلوغ، زنانی که ادعای آگاهی از آینده افراد را دارند زیاد به چشم می‌خورند به باور شماری از افراد این پیشگویان از این شغل خود درآمد زیادی نیز بدست می‌آورند.

در یکی از اماکن تفریحی هرات زنی را دیدم که کنار جمع‌ خانواده‌گی می‌نشست و با اخذ مبلغی بین 20 تا 50 افغانی فال می‌گرفت و شماری زیادی از دختران با اشتیاق زیاد به صحبت‌های وی گوش می‌دادند گویا واقعا آن پیشگو خبر از دل آنان کشیده و در رابطه به عاقبت‌شان سخن می‌گفت.

دختری به نام رویا می‌گوید باور چندانی ندارد و فالش را فقط برای تفریح و سرگرمی‌ می‌گیرد اما ذاکره گفت نمی‌توان به حرف‌های شان بی‌باور بود.

او می‌گوید مادرش بارها برای گرفتن فال آنان نزد پیشگو رفته است و نظر به گفته‌های آنان (فال‌بین‌ها) حتا برای گره‌گشایی از کار برادرش تعویذ‌هایی از آخند محل شان گرفته است.

و اما در این میان دختران و بانوانی هستند با وجود اعتقادی که دارند نمی‌خواهند در رابطه با این مورد صحبت کنند زیرا بارها از افراد و رسانه‌های مختلف در رابطه با این خرافه باوری‌ها شنیده و بیان اعتقاد را نوعی خجالت می‌پندارند.

سمانه سها (نام مستعار) دانشجوی یکی از دانشگاه‌های خصوصی هرات بعد از دانستن در مورد اینکه گزارشکر هستم خواستار حذف فایل صوتی صدایش شد و گفت نمی‌خواهد سوژه‌ی خنده برای دوستانش باشد.

پیروز کریمی آگاه امور زنان می‌گوید سخنی اشتباه است اگر بگوییم این خرافه باوری‌ها تنها مربوط به قشر بی‌سواد جامعه یا زنان است زیرا افراد دانش‌آموخته و شماری از مردان نیز به این پیشگویی‌ها باور دارند.

او گفت مشکلات فرهنگی و پایین بودن سطح آگاهی دینی افراد بزرگتر عامل باور به فالبین‌ها است.

به باور خانم کریمی فرهنگ‌سازی درست اجتماعی و بالا رفتن سطح آگاهی دینی افراد در مورد اینکه گوش دادن به سخنان چنین افرادی گناه محسوب می‌شود می‌تواند در کم کردن باور مردم نسبت به این خرافات موثر باشد.

گزارشگر: زینب محسنی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا