طراحی وب و ساخت18 بازی‌ کامپیوتری توسط دختران هراتی

 

دوره‌ی دوساله‌ی کدنویسی برای 80 تن از دختران دانش‌جوی رشته‌ی کمپیوتر ساینس، فارغان این رشته و شماری از دانش‌آموزان مکاتب برای بار دوم راه اندازی شد.

مسؤلان در این مرکز هدف از راه اندازی این دوره‌های آموزشی  را ارتقای ظرفیت دختران در بخش  تکنولوژی عنوان می‌کنند.

حسیب رسا مدیر این مرکز می‌گوید: «این دور دوم این برنامه است که پس پر کردن فورم توسط متقاضیان و مصاحبه، حدود هشتاد دختر موفق به اشتراک شده‌اند، تمرکز اصلی ما روی دخترانی است که در رشته‌ی کامپیوتر ساینس درس می‌خوانند ولی دختران علاقه‌مند دیگر رشته‌ها را نیز جذب کردیم ».

آقای رسا در ادامه بیان می‌دارد: دختران در این مرکز در چهار بخش طراحی وب، طراحی گیم، برنامه سازی برای مبایل و گرافیک آموزش می‌بینند.

آقای رسا بیان داشت: دخترانی که در دوره‌ی قبل آموزش دیده بودند برخی شامل کار شدند و در بخش طراحی وب کار می‌کنند.

او افزود: «دختران دوره‌ی اول ما که  در آوان فارغ شدن هستند، توانستند چندین وب را طراحی کنند و قرار است پس از فراغت شرکتی برای ساخت وب بسازند،  صنف گیم‌سازی هم تا به حال موفق به ساخت 18 گیم متوسط، ابتدایی و حرفه‌یی شدند ».

بنابه گفته‌ی آقای رسا، صنف مبایل آپ (برنامه گوشی) این دختران روی سه اپلیکیشن کار می‌کند که یکی برای وزارت اطلاعات و فرهنگ استفاده خواهد شد.

در همین حال آزیتا عظیمی آموزگار این مرکز به این باور است که این دختران مهارت‌های زیادی را در بخش برنامه‌های کامپیوتری فراگرفته اند که برای آینده تحصیلی و کاری شان خوب خواهد بود.

خانم عظیمی می‌گوید: دختران در این صنوف بحث‌های کاربردی را برای دیزاین و طراحی وب  و ساخت وب‌سایت را با ورد پرس خوانده اند که به‌زودی قادر به ساخت وب از طریق ورد پرس نیز خواهند شد.

دانش‌آموزان این مرکز اما این مهارت‌ها را کاربردی می‌دانند.

شبانه نظری دانش‌آموزی است که دوسال می‌شود، برنامه‌های کد نویسی این مرکز را فراگرفته است و در آوان فراغت است.

او  می‌گوید: «من به رشته‌ی کمپیوتر ساینس علاقه‌ی زیادی دارم و دوست دارم این رشته را بخوانم و این مهارت‌ها به من کمک می‌کند تا در این رشته با موفقیت درس بخوانم ».

نظری می‌افزاید: در این دوره برنامه‌های جاوا اسکرپت، کد نویسی و برنامه نویسی را یاد گرفته است.

او می‌گوید: خوش‌حال است که توانسته این مهارت‌ها را فرابگیرد و در آینده می‌تواند وظیفه‌ی خوبی در این زمینه به دست آورد.

سمیرا انصاری یکی دیگر از شاگردان این مرکز است که از آموزش برنامه‌های کد نویسی ابراز خوشنودی می‌کند.

انصاری می‌گوید در این صنف آموخته که چگونه وب را طراحی کند و همچنین این که چگونه گیم بسازد.

لازم به ذکر است که این آموزشگاه برای اولین بار توسط فرشته فروغ  در سال ۲۰۱۵ میلادی  تحت  نام  Code To Inspire در هرات جهت یادگیری و علاقه‌مندی  بانوان به رشته کامپیوتر ساینس و کد نویسی بنیان گذاری شده است.

گزاشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا