کمیت یا کیفیت حضور زنان در ادارههای دولتی؟
برخی از زنان و مردان در ولایت هرات به این باور اند به اندازهای که روی کمیت حضور زنان در ادارههای دولتی توجه صورت گرفته، به کیفیت حضور شان توجهی نشده است.
عارفه صبوری یکی از افرادی است که حضور زنان در ادارههای دولتی را نمادین میخواند.
خانم صبوری به این باور است که حضور خانمها در ادارههای دولتی نسبت به سالهای قبل بسیار پررنگ شده است اما زنان نتوانسته اند در زمینههای مختلف فعالیت چشمگیری داشته باشند.
در همین حال حسن حسینی یکی از خبرنگاران هرات همچنان با انتقاد از عمکرد زنان در اداراههای دولتی میگوید: «همواره وقتی برای مصاحبه با کارمند خانم نیاز پیدا میکنم تا چندین روز وقت مصاحبه برایم داده نمیشود چون در زمینهی که این زنان کار میکنند دانش کافی ندارند تا پاسخ بدهند ».
او میافزاید:تبعیض مثبت باعث شده تا به استعدادها کمتر توجه شود.
زنان اما به این باور اند اگر به آنها صلاحیت تصمیمگیری داده شود، کیفیت کار شان به مراتب بالاتر از مردان است اما مردان با ایجاد موانع پیش روی این زنان، نقش شان را نمادین جلوه میدهند.
حسینه نیکزاد مسوول شبکه زنان افغان و فعال اموز زنان، پالیسی نادرست در ادارههای دولتی، خلا در قوانین و نحوه مدیریت اداره را دلیل عمده نمادین جلوه دادن حضور زنان در ادارههای دولتی خوانده و گفت: «تا زمانی که صلاحیتها به درستی تقسیم نشود و به زنان صلاحیت تصمیمگیری داده نشود کیفیت حضور شان در ادارهها بهتر نخواهد شد ».
در همین حال سکینه حسینی عضو شورای ولایتی هرات به این باور است که زنان در قسمت اجرای وظایف خود حساستر و دقیقتر اند و تمام تلاش خود را در جهت بلندبردن ظرفیت کاری خود انجام میدهند و دلیل وجود همچین تفکری مبنی برنمادین بودن نقش زنان را روحیه زنستیزانه موجود در ادارههای دولتی خواند.
او گفت: «بعضی از مردان در پی ضعیف جلوه دادن کارکردهای زنان همکار شان هستند و مانع ثابت ساختن نتیجه کار مثبت زنان میشوند ».
برخی از زنان کارمند اما کیفیت پایین کار زنان در ادارههای دولتی را تایید میکنند.
وحیده عزیزی کارشناس بخش جندر ولایت میگوید: «بی اهمیت بودن حضور زنان در ادارههای دولتی باعث شده است تا کیفیت کارایی زنان پایین بیاید ».
او می افزاید در ادارههای دولتی به حضور زنان از نگاه کمی بخاطر جلب حمایتهای جهانی توجه صورت میگیرد اما هیچگاه روی کیفیت حضور شان توجهی نمیشود.
«زن چی است که کارش باش»جمله ای که وحیده عزیزی از قول مردان برای ما گفت. او به این عقیده است که برای مبارزه با همچین ذهنیتهایی زنان باید ظرفیت کاری خود را بلند ببرند، درتصمیمگیریها سهیم شوند و از حقوق شان بصورت منطقی دفاع کنند دراین صورت میتوانند در جامعه برای خود اعتمادسازی کنند.
گزارشگر: فریبا آرام