زوجهای کهنسالی که از رفتار نامناسب یک دیگر شاکی اند
بیکاری، فقر، روشهای تربیتی، جنگ و ناامنی از چالشهای است که بر بیشتری از زوجها به ویژه زوجهای کهن سال تاثیر منفی گذاشته و سبب شده تا با هم رفتار مناسبی نداشته باشند.
این زوجها دلیل بد رفتاری با هم دیگر را کهولت سن عنوان
مهربانو زن کهنسالی است که میگوید شوهرش سالهاست بیکار است و او مجبور است خرج و مصارفاش را بدهد.
او که با خیاطی کردن مصارف خود و شوهرش را درمیآورد میگوید: «بی کاری شوهرم از یک سو و پرحرفیاش از سوی دیگر باعث میشود گاهی تحملش در خانه برایم سخت شود و این سبب میشود تا با هم رفتار مناسبی نداشته باشیم و به جنگ و دعوا بپردازیم ».
بی بی گل 50 ساله اما میگوید، رفتار نامناسب شوهرش در جوانی سبب شده تا او در پیری با وی رفتار درستی نداشته باشد.
بنا به گفتههای وی مدتهاست که او و شوهرش از هم بیزار شده اند:«در جوانی شوهرم بسیار مرا لت و کوب میکرد و رفتار درستی نداشت اما حالا که ضعف جسمانیاش توان این کار را از او گرفته است، از این فرصت نهایت استفاده را میکنم ».
او میافزاید شوهرش باید تقاص اشتاباهات گذشتهاش را بپردازد.
در همین حال مردان کهن سال نیز این بدرفتاریها در سن پیری را تایید کرده و دلیل آن را بیحوصلهگی زوجها در سن پیری میدانند.
محمد حکیم 70 ساله میگوید: «زن من 15 سال تقات سنی با من دارد این تفاوت سنی و اختلاف فکری ما درجوانی قابل دید نبود اما حالا هر روز به بهانههای متفاوت باهم بحث میکنیم که گاهی باعث میشود روزها از هم قهر باشیم ».
کارشناسان به این باور اند که فقر، بیکاری، جنگ و ناامنی، بر روان افراد به ویژه کهنسالان تاثیر گذاشته و سبب میشود تا با هم بدرفتاری نمایند.
مهدی حسینی یکی از روانشناسان میگوید:«در جامعه ما مردان منبع قدرت و زنان به عنوان کسانی که همیشه باید تحت امر باشند معرفی شده اند و وقتی مردان در کهن سالی قدرت جسمی شان کم میشود زنان این را فرصتی برای خالی کردن عقدههای گذشته خود تلقی کرده و با پرخاشگری، بیتوجهی به شوهران و قهر کردن عقده زدایی میکنند ».
بنا به گفتهی آقای حسینی، زوجها در سن پیری نیاز به توجه و مهربانی بیشتری نسبت به یکدیگر دارند اما دیده میشود که رفتار این زوجها برعکس توقع شان از یکدیگر بوده و از هم دلسرد میشوند.
گزارشگر: فریبا آرام