آشنایی قبل از ازدواج، خوب یا بد؟

برخی از زنان به این باور اند که آشنایی زن و مرد قبل از ازدواج و آگهی از خوی و عادات یک‌دیگر می‌تواند به تشکیل یک زندگی ایده‌آل، عاشقانه و عاری از مشکلات کمک کرده، و منجر به تشکیل یک خانواده‌ی خوش‌بخت شود.

شریفه قبل از این‌که ازدواج کند با شوهرش هم‌کار بوده است، و به گفته‌ی خودش، او قبل از ازدواج شناخت دقیقی از شوهرش داشته است و اکنون او و شوهرش الگوی خوش‌بختی برای اطرافیان‌شان شده‌اند.

او می‌گوید: «قبل از این که ازدواج کنم با شوهرم هم کار بودم و با هم رابطه خوبی داشتیم، پس از مدتی شوهرم به من علاقه‌مند شد و از من خواستگاری کرد ».

شریفه می‌افزاید: او و شوهرش مشکلات زیادی را تجربه کردند و جنگیدند تا این‌که توانستند با هم ازدواج کنند.

او در ادامه افزود که حالا آن‌ها به الگوی خوش‌بختی در بین اقوام و فامیل تبدیل شده اند، و از این بابت بسیار خوشحال است.

به باور شریفه او و شوهرش، به دلیل تفاهمی که با هم داشته اند توانستند از پس مشکلات زیادی برآیند.

برخی دیگر از زنان نیز از این که قبل از ازدواج با شوهرشان آشنا بوده اند ابراز خوشنودی می‌کنند.

خدیجه سادات که همسرش همسایه‌ی نزدیک و یکی از اقوام او بوده است چنین می‌گوید:«من از شوهرم شناخت درستی داشتم و می‌دانستم که می‌توانم با او زندگی خوبی داشته باشم و زمانی که آن‌ها از من خواستگاری کردند بلافاصله قبول کردم ».

او می‌افزاید: زندگی خیلی خوب و عاشقانه‌ی دارد و از این که با کسی ازدواج کرده که از او شناخت داشته، بسیار خوش‌حال است.

خدیجه در ادامه می‌افزاید: «هرچند می‌گویند، دوره‌ی نامزدی دوره شناخت است اما من به این موضوع باور ندارم، اگر در دوره‌ی نامزدی از چیزی با خبر شوی که طبق میلت نباشد چاره‌ی نیست و باید بسوزی و بسازی پس بهتر است که قبل از نامزدی شناخت دقیقی از هم‌دیگر داشته باشیم ».

زرمینه زن دیگریست که با یکی از هم‌صنفیان دانشگاه‌اش ازدواج کرده و خودش را خوش‌بخت احساس می‌کند.

او می‌گوید: «من و هم‌صنفی‌ام دوستان نزدیک بودیم، تا این‌که دوستی مان به علاقه تبدیل شد و با هم نامزد شدیم ».

زرمینه می‌افزاید: در زندگی گذشته اش مشکلات زیادی را تجربه کرده و خوشبختی امروز اش را نتیجه‌ی صبر سال‌های گذشته می‌داند.

در همین حال شماری از جامعه شناسان به این باور اند که آشنایی‌های قبل از ازدواج می‌تواند به تشکیل یک خانواده‌ی سالم کمک کند.

عرفان ارزاز جامعه شناس می‌گوید: «چندی قبل آماری از ازدواج‌ها در خاور میانه پخش شد، که در آن 75 درصد از ازدواج‌های برنامه‌ریزی شده توسط خانواده‌ها پایدار نمی‌ماند و 57 درصد از ازدواج‌های که براساس روابط عاشقانه شکل می‌گیرد، پایدار می‌ماند، که اگر بخواهیم این‌ها را با هم مقایسه کنیم، صد درصد تفاوت را نشان می‌دهد ».

آقای ارزاز به این باور است که ازدواج دختر و پسر اگر به صورت خودآگاه و بنابه‌ی خواست خودشان باشد، به تشکیل یک خانواده‌ی سالم و فرزندان سالم با تربیت درست کمک می‌کند و زندگی آن‌ها می‌تواند عاشقانه‌تر و پایدارتر باشد.

به باور آقای ارزاز به هر میزان که انتخاب دختر و پسر در تشکیل زندگی مشترک نقش داشته باشد به سالم بودن ازدواج کمک می‌کند.

این در حالیست که شماری از آگاهان امور دینی ارتباط دختر و پسر را قبل از ازدواج غیر مجاز می‌دانند.

عبدالمجید صمیم استاد دانشکده‌ی شرعیات دانشگاه هرات می‌گوید: «دیدن دختر و پسر قبل از ازدواج به صورت حضوری جواز دارد و سنت است، اما اگر این دید و بازدیدها به صورت مکرر، بدون محرم شرعی و بدون اجازه والدین باشد به هیچ صورت جواز ندارد ».

آقای صمیم به این باور است که ارتباطات دختر و پسر قبل ازدواج جایز نیست.

این همه در حالی اتفاق می‌افتد که اکنون، نقش خانواده‌ها در انتخاب همسر برای فرزندان، تاحدی کم‌رنگ شده، و بیشتر جوانان سعی دارند همسر آینده‌ی شان را خود، انتخاب کنند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا