برگزاری کنفرانس علمی منع خشونت علیه زنان

کنفرانس علمی- پژوهشی تحت نام محو خشونت علیه زنان، از سوی معینیت جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ، با شرکت 170 تن از جوانان، امروز در سالون اطلاعات و فرهنگ در هرات برگزار شد.

برگزار کننده‌گان هدف از برگزاری این برنامه را تحلیل و تجزیه‌ی علمی عوامل خشونت علیه زنان می‌گویند.

تواب مبارز آمر امور جوانان هرات می‌گوید: «این برنامه به هدف تحلیل و تجزیه‌ی علمی عوامل خشونت علیه زنان برگزار شده تا خشونت علیه زنان با ایجاد و ارائه‌ی راهکارهای علمی کاهش یابد ».

آقای مبارز در بحث آمار خشونت‌ها می‌افزاید: آمار خشونت‌ها همیشه نسبی است، و عوامل عمده‌ی خشونت‌ها علیه زنان، عدم آگاهی زنان از حقوق شان و جامعه مرد سالار است.

او کارکرد نهادهای مدافع حقوق زنان را مؤثر عنوان کرده اما آن‌ را قناعت بخش نمی‌داند، به باور او نیاز به وقت و کار بیشتر است تا خشونت‌ها کاهش یابد.

برخی دیگر از مسؤلان نیز به این باور اند که آگاهی مردان و زنان از پیامدهای خشونت می‌تواند به کاهش خشونت علیه زنان کمک کند.

محمد عارف هلالی کارشناس هماهنگی و برنامه‌های معینیت امور جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گوید: «این برنامه به هدف محو خشونت علیه زنان برگزار شده است و در تلاش هستیم تا این برنامه‌ها را در ولسوالی‌ها و قریه‌ها هم برگزار کنیم ».

این در حالیست که کارشناسان در ولایت هرات برنامه‌های کوتاه مدت این‌چنینی را مؤثر نمی‌دانند.

 وحیده عزیزی کارشناس جندر اداره‌ی ولایت می‌گوید: با وجود نهادهای مختلف که در عرصه زنان کار می‌کنند بازهم خشونت علیه زنان روند عادی خود را طی می‌کند و کاهش چشم‌گیری به وجود نیامده است.

او می‌گوید: «براساس آماری که در ربع دوم سال در دسترس است 212 قضیه به کمیسیون منع خشونت رجعت داده شده‌است که پس از تکمیل پرونده مشخص خواهد شد که چند قضیه خشونت بوده‌است ».

خانم عزیزی برنامه‌های کوتاه مدت را مؤثر نمی‌داند و بیشتر روی برنامه‌های بلند مدت و فراگیر تاکید داشته، و باور دارد که نیاز به محکمه اختصاصی منع خشونت علیه زنان است تا رسیدگی به قضایای خشونت سرعت بیشتری گیرد.

در همین حال شماری از فعالان مدنی از اکتفا به چند شعار و کنفرانس برای کاهش خشونت علیه زنان انتقاد می‌کنند.

نجیبه حقیقی عضو بنیاد جامعه مدنی هرات می‌گوید: «کنفرانس‌های آگهی‌دهی برای کاهش خشونت علیه زنان تاثیر گذار بوده اما راهکار اصلی نیست، باید راهکارهای عملی سنجیده، مشکلات ریشه یابی، و از طریق رسانه‌ها اقدام شود، و به چند کنفرانس و شعار اکتفا نشود ».

این در حالیست که شماری از اعضای شورای ولایتی به این باور اند که یکی از عوامل اساسی وجود خشونت علیه زنان کم‌کاری نهادهای نظارتی و مجریان قانون است.

سکینه حسینی عضو شورای ولایتی هرات می‌گوید: یکی از عمده‌ترین عوامل که باعث شده خشونت علیه زنان کاهش نیابد این است که نهادهای نظارتی کار خود را به صورت درست انجام نداده اند و اگر این نهادها درست کار کردند، نهادهای که مجری قانون هستند درست کار نکرده اند ».

او می‌افزاید: کمیسیون منع خشونت در سال گذشته یک تحقیق را در بخش مکان‌های نا‌امن برای کار زنان انجام داده بود که پس از تحقیق اداره‌های دولتی به عنوان مکانی که بیشترین خشونت علیه زنان صورت می‌گیرد معرفی شد، اما تا به امروز هیچ تغییری را در اداره‌های دولتی شاهد نیستیم ».

در همین حال شماری از اشتراک کنندگان این کنفرانس را مؤثر دانسته و آگهی دهی برای زنان را یکی از راه‌های کاهش خشونت علیه زنان عنوان می‌کنند.

عابده نافع یک تن از اشتراک کننده‌گان  این کنفرانس می‌گوید: «این سمینارها می‌تواند برای آگهی دهی زنان و مردان از حقوق زنان مفید واقع شود ».

این در حالیست که نگرانی از وجود خشونت‌ها علیه زنان همواره وجود داشته و در تازه ترین مورد در بیست و چهار ساعت گذشته هشت خانم در هرات اقدام به خودکشی کردند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا