مدیریت اقتصاد خانواده در دست زنان

به باور برخی از خانم‌ها، زنان در چرخه‌ی اقتصادی خانواده نقش پررنگ داشته و مدیریت اقتصادی آن‌ها می‌تواند اقتصاد خانواده را متعادل نگه‌دارد.

برخی از زنان می‌گویند که با مدیریت درست اقتصادخانواده، توانسته اند مشکلات اقتصادی خانه‌ی شان را تا حدی کم کنند.

حسیبا می‌گوید: دوسال است که ازدواج کرده و در اوایل زندگی قرض‌دار بوده اند اما او برای معاش شوهرش برنامه‌ریزی کرده است.

او گفت: «مصارف خانه را سنجیدم و یک مقدار را هم برای قرض‌های‌مان پس انداز  کردم، پس از یک و نیم سال مقدار زیادی از قرض‌های مان داده شد و حالا کمی مانده که تصفیه کنیم ».

حسیبا می‌افزاید: معاش شوهرش اندک است و اگر مدیریت نکند، همه‌ی پول تا آخر ماه مصرف شده و یا حتی ممکن است تا آخر ماه را هم نرساند.

او افزود: برای پولی که ماهانه شوهرش دریافت می‌کند برنامه‌ریزی کرده تا بتواند هم ضروریات خودش را رفع کند و هم مصارف خانه تامین شود.

کریمه زن دیگریست که می‌گوید، با مدیریتی که روی اقتصاد زندگی خانواده‌اش داشته، توانسته از حالت کرایه نشینی بیرون شده و یک خانه بخرند.

او که خودش معلم و شوهرش نیز کارمند دولت است می‌گوید برای معاش خود و شوهرش برنامه‌ریزی کرده که هم مصارف را دربر می‌گیرد و هم پس انداز می‌شود.

کریمه که قبلا با شوهرش در خانه‌ی کرایه‌یی زندگی می‌کرده چنین می‌گوید: «شوهرم از اقتصاد فارغ شده ما تمام مصارف زندگی را طبق یک برنامه‌ریزی طرح کردیم، مصارف خانه به دوش یک نفرمان و پس انداز به دوش یکی دیگر است و این‌طور توانستیم پس از سه سال برای خود یک خانه هم بسازیم ».

کریمه می‌افزاید: از مصارف گزاف، مثل گرفتن مهمانی‌های آن‌چنانی یا داشتن رقابت و چشم و هم‌چشمی که سبب مصارف بی‌جا می‌شود خود داری می‌کند.

او افزود: «حتی تفریح رفتن ماهم طبق برنامه است یعنی مصرف را اول تعیین می‌کنیم بعد به فکر گشت و تفریح می‌شویم ».

در همین حال شماری از آگاهان امور اقتصادی نیز از نقش ارزنده‌ی زنان در مدیریت اقتصاد خانواده سخن می‌گویند.

فریحه امین، استاد دانشکده‌ی اقتصاد به این باور است که زنان می‌توانند هم در خلق درآمد و هم در مدیریت عواید و مصارف خانواده نقش عمده‌ی داشته باشند.

خانم امین می‌گوید: «اگر خانم‌ها مدیریت اقتصادی درستی داشته باشند می‌توانند عواید را طوری مدیریت کنند که از مصارف بی‌جا جلوگیری و پول در همان مجرایی مصرف شود که نیازهای اساسی اعضای خانواده را برطرف کند ».

او می‌افزاید: زمانی یک زن می‌تواند، عواید و مصارف خانواده را به صورت درست مدیریت کند که دانش آن را داشته باشد و روی ظرفیت مدیریتی خود کار کند.

به باور این آگاهان زنان هم‌چنان می‌توانند، در خلق درآمد هم سهیم شده و نقش پررنگی داشته باشند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا