نهادهای رسانه‌ای مخصوص بانوان، چالش یا فرصت؟

شماری از زنان خبرنگار، نهادهای رسانه‌ای مخصوص بانوان را قابل قبول ندانسته و می‌گویند ایجاد چنین نهادهایی سبب به انزوا کشاندن بانوان خبرنگار می‌شود.

به باور این بانوان، با این کار شکاف بین زنان و مردان بیشتر شده و ممکن باعث شکل گیری تصوراتی همانند این که زنان گویا توانایی کار کردن هم‌پای مردان را ندارند، بشود.

حسینا عظیمی یکی از خبرنگاران با اشاره به وجود سنت‌ها گفت، با خصوصی سازی نمی‌توان سنت‌ها را شکست بلکه این پنهان شدن در عقب آنان است. و با مبارزه می‌توان به پیروزی برای شکستاندن باور‌های اشتباه و سنت‌های نادرست رسید.

او اضافه کرد که در پی ثابت ساختن خود به هم‌جنسانش نیست.

در همین حال سوسن از دیگر بانوان خبرنگار است که با تایید گفته‌های حسینا می‌گوید او در همچین‌ نهادهای رسانه‌ای کار کرده و تجربه‌اش ثابت کرده است که این نهادها نه برای بلند بردن ظرفیت و توانایی زنان بلکه به هدف جذب کمک‌های خارجی ایجاد شده و با پایان تاریخ قرارداد، کار این نهاد‌ها نیز به اتمام می‌رسد.

اما نسیمه همدرد مدیر مسوول خبرگزاری بانوان افغانستان می‌گوید که این جداسازی نه، بلکه ثابت ساختن خود برای جامعه است. او می‌گوید با این کار خود را از مردان جدا نساخته بلکه هم‌پایی و هم‌سانی خود را با ساختن گزارش‌های گوناگون و شرکت در همایش‌های مختلف ثابت می‌کنند.

خانم همدرد گفت موضوعاتی است از درک مردان بالاست و موضوعاتی است که باید از زبان زنان بیان شوند تا بر زنان تاثیرگذار شوند و در کنار آن با پرداختن عمیق روی موضوعات زنانه و تهیه گزارش‌های تحقیقی، برای محقیقان منبع و برای سایر زنان جرأت و شهامت می‌دهند.

همانند نسیمه همدرد معصومه حیدری نیز مسوولیت یکی از نهاد‌های رسانه‌ای را در هرات به عهده دارد.

معصومه حیدری مدیر مسوول رادیوی بانوان، رادیو سحر است. او گفت نمی‌توان تنها به اندیشه قشر باسواد جامعه تکیه کرد، بلکه باید توجه به این داشت که سنت‌های ناپسند و باورهای اشتباه در رشته رشته‌ی اندیشه مردمان این سرزمین وجود داشته و زمان نیاز دارد تا از این حساسیت‌ها کم شده و جامعه بتواند بپذیرد که زن نیز می‌تواند در کنار مردان در یک محیط مختلط کار کند.

نارضایتی شماری از بانوان خبرنگار از خصوصی‌سازی فضای کاری در حالی بیان می‌شود که مسوولان این نهادها، خصوصی‌سازی را فرصتی برای شماری از بانوان که برای کار در محیط مردانه با ممانعت خانواده‌ها مواجه اند، اثبات توانایی و ارتقا ظرفیت‌ها دانسته و می‌گویند با این کار سعی بر این دارند تا جای پایی برای حضور زنان در جامعه کاری رسانه‌ای باز کنند.

گزارشگر: زینب محسنی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا