دید دوگانه‌ی مسوولان نسبت به ورزش زنان

دختران ورزشکار در ولایت هرات، از دید دوگانه مسوولان ورزشی نسبت به ورزش بانوان شکایت دارند. این بانوان می‌گویند، مسوولان ورزشی در مرکز و ولایت با آنان همکاری ندارند و به نوعی در برابر شان تبعیض قایل می‌شوند.

نبود جمنازیویم مخصوص بانوان ورزشکار، کمبود مربی‌های زن در بخش‌های مختلف ورزشی، و توجه کم دولت در بخش حمایت‌های مالی، از چالش‌های عمده فراراه زنان ورزشکار است که زنان این چالش‌ها را نوعی تبعیض در برابر شان تلقی می‌کنند.

سهیلا رسولیان عضو تیم منتخب بسکتبال هرات می‌گوید، با اینکه ورزش بانوان در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است اما زنان ورزشکار تا هنوز مکان مشخصی برای تمرین ندارند و مجبور اند در تنها جمنازیوم ورزشی هرات با زمان محدود تمرین کنند.

صهبا بارکزی بنیانگذار تیم بایسکل رانی دختران در هرات همچنان با ابراز نارضایتی از مسوولان در بخش ورزش می‌گوید: «چون زن هستم حمایتم نمی‌کند ».

او همچنان می‌افزاید، هر زمانی خواسته مسابقات بایسکل‌رانی را برگزار کند، با برخوردهایی از طرف مسوولان ورزش مواجه شده است.

مسوولان ورزشی اما با رد این ادعا امی گویند، آنچه در توان شان است برای همکاری دریغ نمی‌کنند و هیچ نوع تبعیضی نیز بین رشته‌های ورزشی از سوی آنان وجود ندارد.

حمیدالله کبیر آمر تربیت بدنی ولایت هرات گفت: «بودیجه‌ای که از طرف دولت برای ورزش هرات در نظر گرفته شده است بسیار ناچیز است که اگر بخواهیم برای ۵۰ رشته‌ی فعال ورزشی تقسیم کنیم، مبلغ ناچیزی برای هر فدراسیون می‌رسد ».

بیش از پنجاه رشته ورزشی در هرات وجود دارد که از آن جمله 23 فدراسیون در بخش زنان فعالیت می‌کند.

 ورزش‌های رزمی، والیبال، بسکتبال، فوتبال و پرورش اندام از جمله ورزش‌هایی است که بیشتر زنان در آن فعالیت دارند.

گزارشگر: فریبا آرام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا