آیا ظاهر آیینه‌ی شخصیت است؟

شماری از افراد در هرات پوشش آزاد خانم‌ها را اسبابی برای فراهم کردن فساد اخلاقی دانسته و بر این باور اند که ورود فرهنگ غرب به کشور این زمینه را فراهم ساخته است.

صلاح الدین ایوبی یک تن از شهروندان هرات می‌گوید باید بین پوشش خانه و بیرون تفکیکی وجود داشته باشد در حالیکه امروزه در پوشش برخی از خانم‌ها این دیده نمی‌شود.

وی می‌گوید:«حجاب به معنی این است که زن باید تمام بدنش را بپوشاند و فقط دو چشمش نمایان باشد ».

در همین حال محمد عارف فردی دیگر است که علت تغییر در پوشش زنان را تهاجم فرهنگی می‌داند.

او می‌گوید، ورود فرهنگ غرب به کشور  روی زنان و دختران افغانستانی و نوع پوشش شان تاثیر گذاشته است.

اما منیژه بانویی که پوشش آزادتری دارد می‌گوید، دید مردم جامعه هرات نسبت به افرادی که همانند او با مانتو بیرون می‌روند این است که حتما آن دختر مشکل اخلاقی دارد. در حالیکه به باور او اخلاق و شخصیت معیارهای خیلی بالاتری را می‌طلبد.

او گفت: «بارهار امتحان کردم. رنگ‌های سنگین تر پوشیدم چادر سرم کردم اما چادر و مانتو فرقی ندارد در هر حال حرف و حدیث همان است ».

این سخنان از حجاب در حالی گفته می‌شود که سوسن بارکزی با پوششی که فقط دو چشمش نمایان بود گفت با ذهن‌های هرزه نمی‌توان کاری کرد و وقتی با همین پوشش هم راه می‌رود باز هم مزاحمت‌های خیابانی برایش وجود دارد.

او گفت: «کسانی هم هستند که همین حجاب را به تمسخر می‌گیرند و به حجاب توهین کرده و از کلمه‌هایی مثل نام حیوان استفاده می‌کنند. برخی برایم اوخک می گویند اما با این وجود پوششم را دوست دارم ».

به باور آگاهان امور دینی، حجاب هیچ گاه نمی‌تواند معیاری برای تشخیص زیبایی یا زشتی در شخصیت فرد باشد.

عبدالحلیم راشد یک تن از استادان دانشکده شرعیات دانشگاه هرات در جریان مصاحبه با خبرگزاری بانوان افغانستان گفت که حجاب شکل خاصی ندارد؛ همین که یک فرد با لباسی فراخ بیرون رود، موی و اندامش پوشیده باشد، پوشش آن معنای حجاب را می‌رساند.

در همین حال علی احمد کاوه کارشناس امور اجتماعی گفت که تغییرات پوششی تنها مربوط به خانم‌ها نبوده بلکه در آقایان هم دیده می‌شود اما زن‌ها بخاطر پوشش خود زود قضاوت می‌شوند و دلیل آنرا جو سنتی حاکم بر جامعه دانست.

سخن‌ها در مورد بی‌حجابی بانوان در حالی گفته می‌شود که تعریف اکثر افراد از حجاب چادر برقع است و به باور شماری از آگاهان امور اجتماعی، این دیدگاه منشا در بی‌سوادی، فقر فرهنگی و برداشت اشتباه از آموزه‌های دینی دارد.

گزارشگر: زینب محسنی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا