پیشی گرفتن آمار تفریق نسبت به طلاق

در جریان شش ماه سال جاری آمار تفریق ده درصد نسبت به سال گذشته  افزایش یافته است. بصیر احمد نوری رییس دادگاه شهری ولایت هرات گفت از میان 88 فیصله‌ای که در سال روان انجام شده است 80 پرونده آن منجر به تفریق شده است.

آقای نوری می‌گوید: «آمار طلاق در شش ماه سال روان ده درصد  نسبت به سال گذشته افزایش یافته است ».

تفریق به درخواست جدایی زنان از طریق قانون گفته می‌شود.

عتیق الله شهریار یکی از وکیلان در دادگاه شهری می‌گوید، در قانون، تفریق به چهار سبب است. به سبب عیب، عدم نفقه، غیابت و تفریق به سبب ضرر که از این میان بیشترین قضیه‌های تفریقی که با آن مواجه شده است، به سبب ضرر و عدم نفقه بوده است.

وقتی در دهلیزهای محکمه خانوادگی نظری بندازیم  بیشتر زنانی را مشاهده می‌کنیم که با صورت‌های کبود برای درخواست تفریق آمده و سخن از خشونت لفظی و فزیکی می زنند.

حبیبه زنی که پرونده طلاقش در جریان است می‌گوید شوهرش معتاد است و وقتی سرحال باشد با زخم زبان و اتهام بستن، و هنگامی که مواد برایش نرسد او را لت و کوب می‌کند.

 او می‌افزاید: «سال‌هاست بخاطر فرزندانم در مقابل ظلم شوهرم خاموش بودم اما دیگر توان زندگی با چنین فردی را ندارم ».

جامعه شناسان می‌گویند خواست‌های مردان و زنان نسبت به بسیاری از مسایل اجتماعی متفاوت شده و این متاثر از جو عمومی فرهنگی است که روی کنش‌های مشترک خانوادگی و زناشویی شان تاثیر گذاشته و منجر به طلاق می‌شود.

عرفان ارزار جامعه شناس عوامل اجتماعی طلاق را به عوامل فردی و ساختاری تقسیم می‌کند و می‌گوید: «وقتی زن و مرد در انتخاب یکدیگر نقشی ندارند در زندگی مشترک خود به مشکلاتی بر می‌خورند که پیش بینی چنین مشکلاتی را نداشته اند و بروز چنین مشکلاتی باعث می‌شود تا این دو از هم بیزار شده و منجر به طلاق شوند ».

گزارشگر: فریبا آرام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا