زنان ورزشکار از چالشهای فراروی ورزش میگویند
زنان طی سالهای اخیر در حوزه ورزش رشد چشمگیری داشته اند و در رشتههای مختلف ورزشی سهم فعال و دست آوردهایی را کسب کرده اند. اما نبود حمایت درست حکومت از ورزش بانوان و کمبها دادن به ورزش بانوان باعث بروز مشکلات مختلف در حوزه کاری آنان شده است.
آمنه یکی از ورزشکاران هرات است که در بخش فوتبال کار میکند او میگوید، ورزش را از سال 1393 آغاز کرد اما بخاطر برخی مشکلات که برایش در درون اجتماع پیش آمد برای مدتی ورزش را کنار گذاشت و از سال 1395 دوباره آغاز کرد، با این وجود هنوز هم در اجتماع هستند کسانی که ورزش را برای بانوان ناپسند میبینند.
او گفت: «به نظرم مخالفت شماری از افراد به این خاطر است که از دیدگاه آنان دین مقدس اسلام اجازه این کار را نداده و دیگر این که ما افغانی هستیم و باید بیشتر عنعنات و فرهنگ را رعایت کنیم ».
در همین حال مریم مهرزاد معاون کمیته فوتبال بانوان میگوید که وضعیت رشته ورزشی فوتبال بانوان نسبت به دیگر بخشها بهتر است و حمایتهای نسبی از سوی حکومت وجود دارد.
نجیبالله نوروزی سرمربی تیم منتخب بانوان با تایید گفتههای مریم مهرزاد گفت آنچه که فدراسیون در توان دارد در قسمت فوتبال از ما دریغ نمیکند .
او میگوید، از فدراسیون ورزشی فوتبال در قسمت کمکها و حمایتها راضی است.
سخن از خوشنودی سرمربی تیم منتخب فوتبال بانوان در حالی به میان میآید که رفیع امیری سرمربی تیم منتخب کاراته بانوان این کمکها و حمایتها را در بخش کاراته رد کرد و گفت: از سوی فدراسیون هیچ حمایتی از شاگردانش صورت نمیگیرد.
با این حال حمیدالله کبیر آمر تربیت بدنی ولایت هرات گفت آنچه در توان شان است دریغ نمیکنند و هیچ نوع تبعیضی نیز بین رشتههای ورزشی از سوی آنان وجود ندارد.
او ادامه داد که سالانه حدود 50000 افغانی در بخش فعالیتهای ورزشی در نظر گرفته میشود که اگر بخواهد برای 50 رشته فعال ورزشی تقسیم کند مبلغ ناچیزی برای هر فدراسیون میرسد اما این که برخی از فدراسیونها این را جز رفتار تبعیض آمیز قلمداد میکنند این را رد کرده و سخنی کاملا اشتباه خواند.
3000 بانو در بخشهای مختلف ورزشی ولایت هرات فعالیت دارند که به گفته آصف کبیر در بخش پرورش اندام و فیستنس علاقهمندی بیشتر دیده میشود.
گزارشگر: زینب محسنی