حس خود کمبینی زنان، عامل خشونت زن در برابر زن
وجود رقابتهای ناسالم در بین زنان که محصول عدم آگاهی شان از حقوق یکدیگر و رفتارهای نااگاهانه است، باعث ایجاد انواع خشونت و برچسپهای غیر اخلاقی از سوی زنان برای همجنسان شان شده است.
خانمهایی که موفقتر از همجنسانشان در صحنه ظاهر شده و مورد تحسین قرار میگیرند، بیشتر قربانیان برچسپها و باورهای نادرست اجتماع شده که اکثرا از سوی خود زنان به آنها تحمیل میشود.
شماری از فعالان حقوق زن دلیل این نوع خشونت را حس خود کمبینی در بین تعدای از بانوان عنوان میکنند.
سکینه حسینی فعال حقوق زن میگوید :«خانمها در اکثر مواقع زمانیکه خود را از همجنسشان پایینتر احساس میکنند تلاش میکنند تا یکدیگر را به چالش بکشند و سد راه پیشرفتشان شوند ».
شماری دیگری ازفعالان مدنی دلیل خشونت زن علیه زن را عدم آگاهی کامل زنان از حقوق یکدیگر و پایین بودن سطح سواد آنان میدانند.
سحرسادات فعال مدنی در این رابطه میگوید: زنان به دلیل عدم آگاهی و نداشتن سواد کامل به صورت عقدهیی علیه همجنس شان اقدام میکنند.
وی در ادامه میافزاید: «از زمان شروع فعالیتهایم با چالشهایی از طرف یکتعداد ازخانمها روبرو شدم اما من مقاومت کردم و این کار آنها هیچگونه تاثیرمنفی بر روند فعالیتهایم نداشته است ».
یک تن دیگر از بانوانی که در اجتماع حضور دارد و کارها مدنی میکند دلیل خشونت زن علیه زن را حس برتریت طلبی و منیت میداند.
زهرا میگوید:« حس برتریت طلبی، منیت و خودخواهی درافراد بهخصوص خانمها باعث ایجاد رقابتهای ناسالم میشود که نتایج آن از سوی رقبایی که اندکی غقب میمانند ایجاد شایعات مثل برچسپهای ناپسند اخلاقی است، که گاه تاثیر عمیق آن بر افکار عامه میگذارد ».
این در حالیست که یکی از استادان دانشگاه دلیل این نوع خشونتها را ساختار سنتی خانوادهها وجامعه عنوان میکند .
عادله کبیری استاد دانشگاه میگوید :”ساختار سنتی موجود در خانوادهها و رفتارهای نادرست درون خانوادهی میتواند توجیهی به این مساله باشد.
به عقیدهی خانم کبیری اکثر خانمها آنقدر که با همکار خانم خود درگیر میشوند با همکار مرد درگیر نمیشوند، او دلیل این خشونتها را کم سوادی زنان، حسادت و رقابتهای ناسالم عنوان میکند .
خانم کبیری میافزاید: برچسپهای اخلاقی درباره بانوانی که موفقتر در صحنه ظاهر شده اند ، یکی از چالش برانگیزترین موضوعاتی است که میتواند سد راه پیشرفت زنان گردد.
اما جامعهشناسان به این باور اند که خشونت زن علیه زن یک مسئله تاریخی بوده که در ذهنیت مردم جامعه شکل گرفته است.
علی آزاد استاد دانشکدهی جامعهشناسی دراین رابطه میگوید: «همانطوریکه مردها به خاطر منافع شخصی خود و پیشبرد اهداف و برنامههای زندگی خود مردان را تخریب میکنند در واقع زنان نیز به نحوی یکدیگرشان را با چالشها روبرو ساخته وسد راه پیشرفت همدیگر قرار میگیرند.”
به باور آقای آزاد برای رفع این معضل باید از طریق فرایندهای آموزشی و ایجاد حس همدیگرپذیری در جامعه کار کرد.
گزارشگر: صابره هاشمی