تجارت زنان راهی برای استقلالیت مالی

زنان تجارت پیشه در بادغیس از ایجاد مرکز تجارتی زنان در این ولایت خبر داده می‌گویند، این مرکز که مکانی مختص برای زنان است مورد استقبال گرم زنان این ولایت قرار گرفته است.

شماری از زنان تجارت پیشه در این مرکز می‌گویند، با ایجاد این مرکز سهولت‌های زیادی برای زنان ایجاد شده‌است.

رخشانه نماینده این مرکز می‌گوید: «از زمان ایجاد این مرکز زنان زیادی در این مرکز دکان باز کرده‌اند و من می‌بینم که تغییرات زیادی در زندگی آن‌ها آمده و آنان می‌کوشند تا کم کم از لحاظ مالی مستقل ‌شوند ».

رخشانه می‌گوید: قابله است و در این مرکز یک مطب هم دارد که زنان برای تداوی مراجعه می‌کنند اما یک دکان زیورآلات فروشی نیز دارد.

او می‌افزاید: «کار ما خیلی خوب است، اما مشکلات اقتصادی ما هم زیاد است و هیچ نهادی ما را کمک نکرده، اگر همین‌طور پیش برود ممکن است مارکت ما ورشکست شود ».

در همین حال شماری دیگر از زنان تجارت پیشه‌ی ضمن تائید مشکلات اقتصادی از وجود تهدیدها سخن می‌گویند.

ادیبه توخی نیز یک تن از زنانی است که در این مرکز یک دکان شیرینی پزی و یک دکان لباس‌فروشی دارد،او می‌گوید: از کار در این مرکز راضی است، اما تهدیدهای نیز در این زمینه وجود دارد که در تازه ترین مورد  شخصی به دروازه مارکت آمده و محافظان امنیتی این مرکز را تهدید کرده‌است.

او می‌گوید: این تهدیدها هم  از سوی مخالفان مسلح و هم از سوی مردانی که در مارکت‌های دیگر کار می‌کنند برای آن‌ها ایجاد می‌شود، چون به کار آزنان خوشبین نیستند و زنان این مرکز را رقیب خود می‌دانند.

او افزود: «در این مرکز 25 دکان فعال است و 10 الی 15 دکان دیگر نیز در حال فعال شدن است زمین این مرکز توسط شاروالی و ساختمان آن به کمک ریاست امور زنان و دفتر ورد ویژن وبرخی تجار درست شده است ».

خانم توخی می‌گوید: در این مرکز چندین دکان لباس‌فروشی، شیرینی‌پزی، شورنخود فروشی، ترشی باب، رستورانت،سبزی فروشی، خیاطی، آرایشگاه، بافندگی و چرمی دوزی وجود دارد که بسیاری از زنان به دلیل فقر اقتصادی پول مواد این دکان‌ها را قرض کرده اند.

توخی می‌گوید: «ما هیچ حمایتی تا به حال از سوی نهادها نداشتیم و این نگران کننده است و توقع داریم که حتی اگر به صورت قرضه هم شده مارا کمک کنند تا بتوانیم مشکلات خود را حل کنیم ».

در همین حال شماری از فعالان حقوق زن در باغیس ایجاد این مرکز را برای استقلالیت مالی زنان موثر می‌دانند.

زرغونه شیرزاد فعال حقوق زن در بادغیس می‌گوید: ایجاد این مجمع تجارتی برای زنان در بادغیس به یک گام مثبت برای رشد اقتصادی زنان است.

او می‌افزاید: «چون محیط زنانه است مورد استقبال گرم زنان در این ولایت قرار گرفت اما آن‌ها مشکلات زیادی را در بخش اقتصادی دارند ».

خانم شیرزاد می‌گوید: «من به توانایی این زنان باورمند هستم اما باید ارگان‌هایی برای حمایت این زنان کار کنند، چون در این مرکز دکان‌های منزل پایین که کرایه آن در حدود دو ونیم هزار است همه به کرایه داده شده اما منزل بلند آن که کرایه‌ی آن هفت‌هزار است بیشتر دکان‌ها خالی است، و این نشان می‌دهد که زنان این مرکز به مشکلات اقتصادی روبرو اند ».

به باور آگاهان ایجاد مرکز تجارتی می‌تواند به زنان کمک کند تا از لحاظ مالی شوند، قبلا زنانی هنری مثل خیاطی خامک، خیاطی ماشین یا پخت و پز داشتند در خانه کار می‎‌کردند که کم‌تر به چشم می‌آمد اما حالا این زنان می‌توانند در حد گسترده‌تری کار کرده و برای زنان دیگر نیز سهولت‌های خریداری در یک محیط زنانه را ایجاد کنند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا