تساوی جنسیت؛ گفتمانی بین زنان خبرنگار و مقامهای دولتی
گفتمانی بین زنان خبرنگار و مقامهای دولتی در باره تساوی جنسیت در سانهها، به هدف رعایت جندر در کنفرانسهای مطبوعاتی از سوی شبکهی رادیو و تلوزیون فریاد برگزار شد.
در این گفتمان شماری از خبرنگاران زن، مدیران رسانههای محلی، نمایندههای ولایت، ریاست امور زنان اطلاعات و فرهنگ و فرماندهی پلیس حضور داشتند.
خلیل امیری، برگزار کننده و مسوول رادیو و تلویزیون فریاد هدف از راه اندازی این گفتمان را آشنایی خبرنگاران با مسوولان ادارههای دولتی عنوان کرد.
وی گفت: «خانمهای خبرنگار مشکلات زیادی در قسمت امنیت، مسوولان رسانهها و مسایل حقوقی دارند بناءً نیاز دانستیم تا مسوولان ادارههای دولتی و خبرنگاران را دعوت نماییم تا رو در رو مشکلات شان را در میان بگذارند ».
در همین حال نقیبه بارکزی خبرنگار و مسول نهاد بانوان خبرنگار که در این گفتمان اشتراک کرده بود در مورد مشکلات زنان خبرنگار چنین گفت: «تعداد زیادی از رسانهها در هرات فعالیت دارند اما به تناسب آن حضور خانمها دراین رسانهها کمرنگ است ».
خانم بارکزی افزود: «طبق آماری که در نهاد بانوان افغانستان درج گردیده است در سال 2016 حدود 65 زن در رسانههای ولایت هرات مصروف فعالیت بوده اند که متاسفانه تعداد 9 تن به دلایل مختلف مانند دریافت نکردن معاش شان از کار رسانهی کنار گیری کرده اند ».
در همین حال فواد احمدی مسول آریانا نیوز که در این برنامه اشتراک کرده بود از پیشرفت اندک زنان خبرنگار در رسانههای محلی هرات سخن زد: «از سال 2004 که اولین دوره فارغان ژورنالیزم بود تا اکنون وضعیت کار خانمهای خبرنگار در رسانهها تغییر نکرده است در سالهای گذشته فرصتهای بیشتری برای خانمهای خبرنگار مساعد بود در اکثریت رسانهها تعداد کارمند خانم بیشتر بود اما روز بروز حضور خانمها در رسانهها کمرنگ گردید.»
از سوی دیگر نسیمه همدرد مسول خبرگزاری بانوان افغانستان گفت: «فرصت کاری برای خانمهای خبرنگار در هرات داده شده است اما قناعت بخش نبوده است ».
این درحالیست که مسوولان دولتی میگویند فرصتهای کاری برای زنان خبرنگار مساعد است اما جو سنتی حاکم در جامعه سبب حضور کمرنگ شان در رسانهها شده است.
گزارشگر: فرشته کریمی