پیشرفت زنان؛ عامل سلامت روانی و اجتماعی
به باور برخی از آگاهان حوزه زنان، پیشرفتهای زنان در عرصههای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی میتواند در سلامت روانی زنان مؤثر واقع شود و برای آنها کمک کند تا اعتماد بهنفس بیشتر و در نتیجه زندگی بهتری داشته باشند.
فعالان حقوق زن نیز میگویند، پیشرفتهای زنان میتواند به سلامت روانی زنان کمک شایانی نماید.
سمیه رامش فعال حقوق زن میگوید: «پیشرفتهای زنان در عرصههای سیاسی اجتماعی و اقتصادی تاثیر مستقیم ومثبت روی زندگی زنان دارد، و ما هیچ جامعهی را نمیتوانیم سالم بگوییم مگر این که زنان و مردان در آن به صورت مشترک کار کنند ».
به باور خانم رامش، زن به عنوان انسان نیازهای دارد و باید منحیث یک انسان در اجتماع حضور داشته و برای خود شخصیت اجتماعی داشته باشد. زمانی که یک زن دراجتماع حضور دارد اعتماد بهنفس بیشتری داشته و به خودباوری میرسد.
او در ادامه میافزاید: «زمانی که زن در خانه حبس باشد اعتماد بهنفس او از بین رفته و نمیتواند در زندگیاش موفق باشد چون اگر انسان را از اجتماع دور کنیم و در فضای بسته قرار دهیم اعتماد بهنفس خود را از دست میدهد ».
خانم رامش باور دارد که پیشرفتهای زنان در زندگی اجتماعی، صحت روانی و زندگی عاطفی آنها نقش مثبت را ایفا میکند.
شماری دیگر از فعالان حقوق زن نیز میگویند پیشرفتهای زنان میتواند از آنها الگوهای مناسب برای جامعه بسازد.
سکینه حسینی فعال حقوق زن به این باور است که، زنان پیشرفته از لحاظ کاری، اجتماعی و اقتصادی میتوانند به الگوهای مثبت برای اعضای جامعه بدل شده و اعتماد بنفس زنان را بالا ببرند.
او میافزاید: «پیشرفتهای زنان، جامعه را به سوی تغییرات مثبت سوق میدهد ».
به باور خانم حسینی پیشرفتهای زنان در اجتماع میتواند فساد را از بین برده و نسل آینده را تغییر دهد.
شماری از روانششناسان نیز این گفتهها را تأیید کرده و میگویند پیشرفتهای زنان به آنان کمک میکند تا در وضعیت روانی بهتری قرار داشته باشند.
حسین جعفری روانشناس به این باور است که پیشرفتهای زنان میتواند برای سلامت روانی زنان مفید واقع شود.
او میگوید: «ما در بحث روانشناسی اصطلاحی به نام مفهوم خوب داریم که مجموعهی از ارزشها، افتخارات، افکار و اعتقاداتی است که فرد دارا میباشد و عواملی هم روی این فکتور تاثیر دارد، از جمله این که فرد خود را چگونه میبیند و آیا ارزشها و افتخاراتی در زندگی دارد که به آنها افتخار کند و اینها باعث احساس ارزشمندی در آن شخص شده و باعث میشود که یک مفهوم مناسب و سالمی از خود داشته باشد ».
او در ادامه میافزاید: اگر زنان شاهد پیشرفت در زندگی خود باشند دارای اعتماد بهنفس بیشتر، و در نتیجه رضایت بیشتری از زندگی خود خواهند داشت.
در همین حال شماری از جامعهشناسان به این باور اند که، پیشرفتهای زنان در عرصههای مختلف به پیشرفت جامعه منجر میشود.
عرفان ارزاز استاد دانشکدهی جامعه شناسی میگوید: «کار زنان در عرصهی توسعهی اجتماعی باعث میشود اعتماد کاری به زنان افزایش یابد و زنان در این راستا نیروهای فعالی گفته میشوند که قرار است برای توسعهی جامعه سهم فعال داشته باشند و این به زنان کمک میکند که به خودباوری اجتماعی برسند و این خودباوری منجر به عزت نفس در زنان میشود ».
او میافزاید: پیشرفتهای زنان به بازپروری نسلی توسعه یافته از زنان و مردان، که قرار است در آینده برای جامعهی خود کار کنند نیز کمک خواهد کرد.
به باور این آگاهان، جامعهی سالم جامعهیست که به توسعهی جنسیتی رسیده باشد، به گونهی که زنان و مردان در آن برای توسعهی اجتماعی و اقتصادی کار کنند.
گزارشگر: سیمین صدف