برپایی گردهمایی به منظور معرفی گروه‌های دادخواهی برای زنان

گردهمایی به منظور معرفی گروه‌های دادخواهی برای زنان، امروز از سوی مؤسسه‌ی تهمینه در هرات برپا شد.

در این برنامه 30 تن از زنان در قالب گروه‌های دادخواهی برای رسیدگی به خشونت‌‌ در برابر زنان، در ولسوالی‌های کرخ و گذره‌ی ولایت هرات معرفی شدند.

مسؤلان برگزارکننده‌‌ می‌گویند، هدف از راه‌اندازی گروه‌های دادخواهی در ولسوالی‌های کرخ و گذره‌ی هرات، ثبت و بررسی قضایای خشونت علیه زنان است.

وحیده صمدی رئیس مؤسسه‌ی تهمینه می‌گوید: «این گروه‌ها در طول سه ماه برخی آموزش‌ها را فرا گرفتند و قرار است در طول شش ماه قضایای خشونت را از این ولسوالی‌ها ثبت و به ریاست امور زنان و دیگر ارگان‌های مربوط به منظور رسیدگی گزارش دهند ».

او می‌افزاید: این گروه‌های دادخواهی متشکل از سی تن از زنان فعال و باسواد این ولسوالی‌ها می باشند که طی مدت سه ماه آموزش‌های حقوقی را فراگرفتند و سپس برای دادخواهی نسبت قضایای خشونت کار می‌کنند.

خانم صمدی می‌افزاید: در هر ولسوالی 70 زن آموزش‌های حقوقی دیده‌اند و از هر ولسوالی 15 تن برای ارتباط با ارگان‌های دولتی وبررسی گزارش خشونت‌ها انتخاب شدند.

او در ادامه افزود: «در طول این سه ماه این گروه‌ها توانستند 20 قضیه‌ی خشونت را به ارگان‌های دولتی گزارش دهند که بیشتر آن‌ها لت و کوب و تجاوزهای جنسی بوده است ».

در همین حال شماری از اعضای کمیته‌ی دادخواهی ولسوالی کرخ می‌گویند، در این مدت توانسته اند به شش قضیه رسیدگی کنند.

کشور رحیمی یکی از اعضای گروه دادخواهی ولسوالی کرخ می‌گوید، بعداز سه ماه آموزش، معلومات‌اش بلند رفته  و پس از آن او و تیم‌اش توانسته اند در حدود شش قضیه‌ی خشونت را به ارگان‌های مربوطه اطلاع دهند.

 در همین حال مسؤلان در ریاست امور زنان نیز از رجعت 20 قضیه‌ی خشونت از سوی  مؤسسه‌ی تهمینه به ریاست امور زنان سخن می‌گویند.

عزیزه کریمی سرپرست ریاست امور زنان می‌گوید: «این گروه‌ها با بخش حقوقی ما همکار بودند و از ابتدای کارشان  تا به اکنون بیست قضیه را به ریاست امور زنان گزارش داده و در مواردی هم توانستند در قسمت مشوره‌دهی و رسیدگی به قضایای خشونت کار کنند و برخی دیگر از قضایا را که از صلاحیت شان خارج بوده به ما رجعت داده اند ».

در همین حال شماری از فعالان حقوق زن، این دادخواهی‌ها را برای کاهش خشونت علیه زنان مؤثر عنوان کردند.

سمیه رامش فعال حقوق زن می‌گوید: «بدون دادخواهی تغییر ممکن نیست و من امیدوارم این گروه‌های دادخواهی در آینده‌ها گسترده‌تر شوند ».

او می‌افزاید:  این دادخواهی‌ها برای زنان کمک می‌کند تا از حقوق خود آگاه شده و خشونت‌ها  کاهش یابد و زنان باید این دادخواهی‌ها را به صورت گسترده انجام دهند تا خشونت‌ علیه زنان محو شود.

شماری دیگر از فعالان حقوق زن نیز این برنامه‌ها رابرای کاهش خشونت علیه زنان مفید عنوان می‌کنند.

گلثوم صدیقی فعال حقوق زن می‌گوید: «راه اندازی چنین برنامه‌های می‌تواند در قسمت احقاق حقوق زنان مؤثر باشد، اما خوب است که این پروژه‌ها به پروسه تبدیل شود تا بتواند برای همیشه کار کند و نتایج مؤثرتری داشته باشد ».

این درحالیست که مسؤلان برگزار کنند‌ه‌ی این برنامه می‌گویند در آینده این دادخواهی‌ها را به شکل گسترده‌تری انجام خواهند داد.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا