صفحات اجتماعی فرصتی برای شخصیت سازی بانوان
شبکهی اجتماعی فیسبوک فرصتی مناسب را برای حضور فعال بانوان دربحثها و دیگرفعالیتهای اجتماعی به وجود آورده است. بانوان افغان با استفاده از این فرصت تواناییها و استعدادهای خود را به نمایش گذاشته و بدین وسیله شخصیت سازی میکنند .
این در حالیست که قبل از حضور شان در این شبکه راهی برای شناخته شدن و نمایش تواناییهای شان نداشتند.
آسیه دانشیار بانوی نویسندهی که با نوشتن ونشر داستانی به نام سبزینه شهرت خوبی بین کاربران شبکهی اجتماعی فیسبوک کسب کرده است میگوید: «من از دوران کودکی علاقهی زیادی به نویسندهگی داشتم و پاره نویسهایی هم داشتم اما با توجه به اینکه زمینهی نشر نوشتههایم مهیا نبود بعد از ازدواج کمتر به فکر نویسندهگی شدم و تصمیم داشتم وقتم را فقط صرف تربیت فرزندانم کنم ».
آسیه میگوید بعد از مدتی، وصل شدن به اینترنت و فیسبوک به او فرصت خوبی داد تا نوشتههایش را نشر نموده و استعداد خود را به نمایش بگذارد.
او میگوید: «داستانی بنام سبزینه را نوشتم و در فیس بوک به اشتراک گذاشتم .استقبال فوق العادهی مخاطبان از داستانم به من انگیزه داد تا بیشتر بنویسم .حالا تعداد بیشماری از کاربران در صفحهی مجازی از طریق داستانهایم من را میشناسند ».
با این حال سونیا رووفی بانوی هنرمند دیگریست که نمایش و فروش هنرهای دستیاش در فیسبوک به اوشهرت خوبی داده است.
سونیا میگوید: «من مدت یکسال است که در فیسبوک با ساختن گروهی بنام (خرید و فروش اجناس و هنرهای دستی ) نمونههایی از کارهای دستیام را به نمایش گذاشتم. در این مدت به قدری مورد توجه قرار گرفتم که برایم قابل باور نبود ».
او میگوید استقبال مخاطبانش در فیسبوک از کارهای دستی او به وی انگیزه داده تا این کارش را در آینده نیز ادامه دهد.
بانوان افغان که تا اکنون فرصت حضور فعال را در جامعه نداشتند، اکنون با استفاده از این صفحات مجازی توانسته اند تا حدی این خالیگاه را پر کنند.
سوسن بهبود زاده فعال مدنی در این باره میگوید، صفحات مجازی برای بانوانی که خواستارتثبیت شخصیت حقیقی شان بوده اند، نهایتاً موثر بوده است.
خانم بهبودزاده ادامه میدهد که با استفاده از این فرصت بانوان در بخشهای انکشاف مهارتها، ارتقای ظرفیت و تبادل افکارسهم فعال شان را تثبیت نموده وتوانسته اند بدون هیچ مصرفی خودشان را در اجتماع معرفی کنند.
فیس بوک که در حال حاضر از جمله پرکاربردترین شبکههای اجتماعی به شمار میرود، نقش بانوان را درقسمت اشتراک در بحثها و موضوعات دیگراجتماعی پر رنگ تر کرده و بدین ترتیب زمینهی هویت بخشیدن به آنان را فراهم آورده است.
در این رابطه عرفان ارزاز جامعه شناس میگوید: «ما در دنیای مدرن زنده گی میکنیم که در آن رسانهها به عنوان سخنگویان مدرنی هستند که انواع آنها از جمله فیس بوک و توییتر موارد استفادهی زیادی بین تمام اقشارهم از زنان و مردان دارند ».
به گفتهی آقای ارزاز این رسانهها که نفوذهای میلیاردی را در دنیا دارند فرصتهایی برای تثبیت هویتها به میان آورده که زنان نیز از آن بهره برده اند.
گزارشگر: مهتاب نیایش