بازگشت شاراپووا به مسابقات جایزه بزرگ با پیروزی
ماریا شاراپووا، ستاره تنیس روسیه دوشنبه شب در نخستین دور مسابقات جایزه بزرگ آمریکا در نیویورک موفق شد سیمونا هالپ، زن شماره ۲ تنیس حرفهای جهان را شکست دهد.
هنگامی که آخرین توپ هالپ بیرون خط به زمین خورد و مسابقه تمام شد، شاراپووا دو زانو به زمین افتاد و دستش را جلوی دهانش گرفت. چشمان ناباورش از اشک خیس شده بود.
از آخرین باری که او در یک مسابقه جایزه بزرگ به میدان رفته بود، بیش از یک سال و هشت ماه میگذشت. او آخرین بار در یکچهارم نهایی جایزه بزرگ استرالیا در ملبورن مقابل رقیب اصلیاش سرینا ویلیامز مبارزه کرده و باخته بود.
اما کابوس اصلی شاراپووا، پنج هفته پس از آن شکست تازه آغاز شد، هنگامی که فدراسیون جهانی تنیس به او اطلاع داد که آزمایش دوپینگش مثبت شده. آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ در نمونههایی که در جریان مسابقات جایزه بزرگ استرالیا از شاراپووا گرفته بودند، داروی ممنوعه ملدونیوم یافته بود.
ملدونیوم دارویی است که در لتونی و روسیه برای درمان آنژین صدری استفاده میشود. این دارو در کسانی که دچار اختلال خونرسانی به ماهیچه قلب هستند، اکسیژنرسانی را تسهیل میکند.
استفاده از این دارو تا سال ۲۰۱۶ برای ورزشکاران حرفهای مجاز بود و هنوز یک ماه هم از غیرقانونی شدن آن نگذشته بود که نمونه آلوده را از شاراپووا گرفتند.
او گفت که از سال ۲۰۰۶ و به توصیه پزشکش در روسیه از این دارو استفاده می کرده و از غیرقانونی شدن آن خبر نداشته است. به همین دلیل هم محرومیت دو سالهای که فدراسیون جهانی تنیس در ابتدا برایش در نظر گرفته بود، به ۱۵ ماه کاهش یافت.
اما وقتی این محرومیت در آوریل امسال به پایان رسید، شاراپووا در جدول ردهبندی تنیس حرفه ای زنان تا جایی سقوط کرده بود که امکان راه یافتن مستقیم به مسابقات جایزه بزرگ را نداشت.
مسئولان مسابقات جایزه بزرگ فرانسه و ویمبلدون از صدور دعوتنامه ویژه برای شاراپووا خودداری کردند، اما مسئولان مسابقات جایزه بزرگ آمریکا تصمیم گرفتند او را به طور ویژه دعوت کنند.
بحث در مورد دعوت ویژه از او جنجال برانگیز بوده و بسیاری از تنیس بازان حرفه ای با این کار مخالفت کردهاند.
بعضی مثل گاربینیه موگوروزا، قهرمان مسابقات جایزه بزرگ فرانسه، معتقدند وقتی کسی با محرومیت مواجه میشود، بعد از پایان محرومیتش باید زحمت بکشد و در مسابقات کوچکتر شرکت کند تا جایگاه خود را در ردهبندی ارتقاء دهد یا در مسابقات انتخابی شرکت کند تا جواز حضور در مسابقات جایزه بزرگ را به دست آورد.
بعضی دیگر مثل جینی بوشارد کانادایی هم معتقدند که شاراپووا یک متقلب است و میبایست برای همیشه از شرکت در مسابقات محروم میشد.
شاراپووا در بین هواداران تنیس محبوبیت زیادی دارد و به همین دلیل هم حضورش به گرم شدن مسابقات جایزه بزرگ آمریکا کمک کرده است، اما خیلی از زنان تنیس باز از او دل خوشی ندارند.
او به برخورد سرد و توأم با تکبر با بازیکنان دیگر متهم میشود. میگویند در رختکن با هیچ کس حرف نمیزند و خوش و بش نمیکند. میگویند وقتی وارد رختکن میشود، بقیه حرفشان را میخورند و وانمود میکنند او را ندیدهاند تا او رد شود.
خودش میگوید که در رقابت حرفهای در سطح بالا، رابطه دوستانه معنا ندارد، همه با هم رقیب هستند و همه میخواهند یکدیگر را شکست دهند، پس دلیلی برای تظاهر به دوستی نیست.
پیداست که بسیاری از تنیسبازان حرفهای، چه زن و چه مرد، این حرف را قبول ندارند و معتقدند دوستی در کنار رقابت ورزشی چیزی کاملا طبیعی است، اما شاراپووا اخلاق خودش را دارد.
حالا بازگشت او به سطح اول تنیس حرفهای زنان احساسات دوگانهای را برانگیخته است، بعضی خوشحالند و بعضی ناراحت.
اما خودش پس از پیروزی بر هالپ بیش از هر چیز بهت زده بود و ناباور.
شاراپووا اخیرا گفته بود که از حرفهایی که علیه او زده میشود کاملا آگاه است و عمیقا از آن رنج میکشد.
او پس از پیروزی بر هالپ خطاب به تماشاگرانی که برایش کف و جیغ میزدند، گفت: “بعضی وقتها از خودم میپرسم که چرا باید این همه تمرینات سخت و دشواریهای مختلف را تحمل کنم؟” بعد در حالی که هنوز صدایش از شادی و ناباوری می لرزید، به جمعیت اشاره کرد و ادامه داد: “دلیلش این است!”
منبع: وبسایت بی بی سی فارسی