نبود بازار فروش برای صنایع دستی بانوان

 

 گزارشگر: فرشته کریمی

بانوان فعال در بخش صنایع دستی در هرات از نبود بازار فروش برای محصولات شان شکایت دارند به گفته آن‌ها با آنکه هم اکنون شمار زیادی از بانوان در این بخش فعالیت دارند اما بازار مناسبی برای فروش محصولات شان وجود ندارد.

نهاد آموزشی «توانا» یک نهاد خصوصی که 800  تن از بانوان در آن بافندگی، رومان دوزی، خیاطی گل سازی و دیگر صنایع دستی را بگونه رایگان آموزش می‌بینند. اما کمبود امکانات و نبود بازار فروش برای صنایع دستی این بانوان، عهده ترین چالش فرا روی آن‌ها است.

بیشتر افرادی که در این نهاد صنایع دستی را آموزش می‌بینند زنان بی بضاعت هستند.

نجیبه حسینی بانویی که مصروف تهیه صنایع دستی است به خبرگزاری بانوان افغانستان گفت:« از دولت می‌خواهم تا ما را حمایت کند و از مردم خود تقاضا دارم به صنایع دستی خانم‌ها بیشتر اهمیت بدهند و از جنس‌های تولیدی خود شان استفاده کنند.»

زهرا بانوی دیگری که در این نهاد فعالیت دارد می‌گوید:«ما زحمت زیادی رو صنایع دستی می‌کشیم و وقت زیاد می‌گذاریم ولی متاسفانه فروشات ما اندک است خیلی از صنایع دستی که درست کردیم فروخته نشده پیش خود ما است.»

در همین حال مسوولان این نهاد می‌گویند آنها تلاش دارند با آموزش صنایع دستی به بانوان، زمینه اشتغال را برای آنها فراهم کنند.

ضمیره نبی‌زاده مسوول نهاد آموزشی توانا بیان داشت:«در این مدت تلاش نمودیم بانوان را آموزش دهیم تا برای شان زمینه کار مهیا شود و خانم‌ها بتوانند خودکفا باشند و سر پا خود ایستاد شوند.»

خانم نبی‌زاده افزود:«متاسفانه در هرات فروش صنایع دستی اندک است و مردم بیشتر از تولیدات خارجی استفاده می‌کنند.»

از سویی هم مسوولان اتاق تجارت و صنایع هرات می‌گویند این بانوان تا کنون بگونه مستقیم وارد بازار کار نشده اند و از همین رو بیشتر آن‌ها نمی‌توانند محصولات تولیدی شان را بفروش برسانند.

سعد خطیبی رییس اتاق‌های تجارت هرات گفت:«ما در بخش فروش محصولات شان آماده همکاری هستیم.»

آقای خطیبی افزود:« اتاق‌های تجارت هرات وعده می‌سپارد تا این بانوان را در بخش فروش صنایع دستی پیشتیبانی کند تا آن‌ها بتوانند با ایجاد یک فروشگاه در یکی از مراکز تجاری هرات محصولات شان را بگونه مستقیم در بازار به فروش برسانند.»

هر چند اکنون یک مرکز تجاری ویژه بانوان در هرات فعالیت دارد که در آن بیشتر صنایع دستی بانوان به فروش می‌رسد اما بازهم بسیاری از بانوان فعال در بخش صنایع دستی نمی‌توانند محصولات شان را در بازار به فروش برسانند .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا