فراغت 25 دانشجوی بانو رشته خبرنگاری از دوره کارورزی

 

گزارشگر:سمین صدف

25 تن از دختران کارآموز خبرگزاری بانوان افغانستان سند فراغت گرفتند.

 اولین دوره‌ی فراغت کار آموزان سایت خبرگزاری بانوان افغانستان طی محفلی در سالن اطلاعات و فرهنگ هرات با حضور مسؤلان ادارات دولتی، استادان دانشگاه، فعالان مدنی و فعالان حقوق زن از سوی سایت خبرگزاری بانوان افغانستان و انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانه‌ی افغانستان برگزار شد.

در این مراسم برای 25 تن از کارآموزان سایت خبرگزاری بانوان افغانستان تصدیق نامه توزیع شد.

مسؤلان هدف از برگزاری این برنامه را ظرفیت‌سازی هرچه بیشتر برای دانشجویان رشته‌ی خبرنگاری می‌گویند.

فیصل کریمی رئیس انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانه‌یی هرات می‌گوید:«این دختران برنامه آموزشی سه ماهه را در خبرگزاری بانوان افغانستان طی کردند و از این پس آن‌ها می‌توانند با تجربه کاری در رسانه‌ها آغاز به کار کنند.»

  آقای کریمی هدف از برگزاری دوره های کارآموزی را ارتقای ظرفیت بانوان خبرنگار عنوان کرده آن را فرصتی برای دانشجویان می‌داند.

در همین حال مسؤلان سایت خبرگزاری بانوان افغانستان نیز راه‌اندازی دوره‌ی کارآموزی را برای دانشجویان رشته‌ی خبرنگاری مفید عنوان می‌کنند.

نسیمه همدرد مدیر مسؤل سایت خبرگزاری بانوان افغانستان می‌گوید: سایت خبرگزاری زنان در حدود ده ماه می‌شود که ایجاد شده و این سایت دختران علاقه‌مند کار خبرنگاری را در مدت سه ماه آموزش می‌دهد تا مهارت‌های کارخبرنگاری را بیاموزند.

او هدف از ایجاد این سایت را انعکاس مشکلات و ابعاد مثبت زندگی زنان عنوان کرده و می‌گوید این سایت در سراسر کشور و خارج از کشور بازدید دارد.

خانم همدرد گفت: « دوره‌ی کارآموزی سه ماهه  بود برای هر گروه که جذب می کردیم و ما تمام سعی خود را کردیم تا در این دوره کارآموزان بتوانند تمام مهارت‌های کارخبرنگاری را بیاموزند.»

او در ادامه می‌افزاید:  در این مدت دختران کارآموز  کار ساحوی، سوژه یابی، آشنایی با منابع و تکنیک‌های تهیه‌ی خبر و گزارش را آموختند.

خانم همدرد افزود: « ما با کارآموزان کار کردیم تا گزارش‌های شان در سایت پخش شود چون این هم برای سایت خوب است و هم برای کار آموزان،  تا در آینده که خبرنگار می‌شوند سابقه‌ی کاری داشته باشند.»

شماری از استادان دانشگاه نیز وجود خبرگزاری زنان را برای احقاق حق زنان مؤثر دانسته و از این دور کارآموزی استقبال می‌کنند.

سهیلا عرفانی رییس دانشکده ژورنالیزم و ارتباطات جمعی می‌گوید: «خبرگزاری بانوان افغانستان یک خبرگزاری مختص زنان است که مایه خوشنودی ما زنان است و می تواند برای انعکاس مشکلات زنان و انعکاس ابعاد مثبت زنان بسیار مفید است.»

او دوره‌های کارآموزی قبل از کار را برای زنان ومشارکت آن‌ها در اجتماع و کار در ادارات بسیار مفید عنوان  کرد.

در همین حال شماری از کارآموزان نیز این دوره را برای آینده‌ی کاری شان مفید عنوان می‌کنند.

زینب محسنی دانشجوی رشته‌ی خبرنگاری و یکی از کارآموزان این دوره می‌گوید:« خوش‌حالم از این که در جمع کارآموزان قرار دارم و باید بگویم که دوره‌ی کارآموزی برایم بسیار مفید تمام شد و در این دوره آموختم که چگونه خبر بنویسم و مراحل تهیه‌ی گزارش را بیاموزم و این برایم  کمک کرد یک سابقه‌ی کاری داشته باشم.»

شماری دیگر از کارآموزان نیز از این‌که این دوره‌ی سه ماهه را گذرانده اند ابراز خوشنودی می‌کنند.

سونیا احمدی نیز دانشجوی رشته خبرنگاری است او می‌گوید: «من هم مدت سه ماه در سایت کارآموز بودم و این مدت برای من فرصت خوبی بود تا بتوانم کار کنم و تکنیک‌های خبر نویسی را به خوبی بدانم.»

سونیا می‌گوید: این دور برای او بسیار مفید بوده و علاقه‌ی او را به کار خبرنگاری بیشتر از پیش کرده‌است.

خبرگزاری بانوان افغانستان از دستاورد های انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانه‌یی افغانستان بوده  که در عمر کم‌تر از یک سال خود توانسته کارهای ارزنده‌ی در بخش زنان انجام دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا