نتایج کمپاین «نامم کجاست» اعلام شد

گزارشگر: فرشته کریمی

نامم کجاست، بزرگ ترین هشتگ افغانستان و از کمپاین‌های بزرگ برای به دست آوردن حقوق بانوان در کشور. این کمپاین به منظور یاد شدن زنان به نام خودشان در جامعه، در شبکه‌های اجتماعی راه اندازی گردید.

برگزار کنندگان این کمپاین می‌گویند این برنامه با استقال گسترده در داخل و خارج از کشور روبه رو شد و در این راستا دست‌آوردهای خوبی داشته اند.

لاله عثمانی یک تن از برگزار کنندگان این کمپاین گفت:«با وجود تمام مخالفت‌هایی که وجود داشت از این برنامه در سرتاسر افغانستان استقبال خوبی صورت گرفت.»

خانم عثمانی افزود:«حمایت‌های شهروندان کشور در شبکه‌های اجتماعی برگ برنده ما بود و باعث شد تا ما پیشرفت کنیم.»

در همین حال شماری از بانوان در هرات می‌گویند، با اینکه این کمپاین را با دلهره و ناامیدی آغاز کردند اما استقبال اقشار مختلف جامعه باعث موفقیت آنان در این راستا شده است.

مرجان ناهید یک تن از اعضای این کمپاین گفت:«من نمی‌گویم که صد درصد در این کمپاین موفق شدیم اما تا حد زیادی توانستیم در این برنامه موفق باشیم.»

فاطمه ارتینوس یک تن از بانوانی که در این برنامه اشتراک کرده بود می‌گوی:«از این کمپاین حمایت زیادی صورت گرفته است و تا اندازه‌ای توانستیم به مقصد خودمان برسیم.»

از سویی دیگر شماری از فعالان حقوق در هرات می‌گویند نام زن حق زن است و باید در جامعه، زنان به نام خودشان شناخته شوند. به باور آنان عرف و سنت‌های ناپسند باعث محروم شده تا نمی از جامعه از حق شان محروم شوند.

 عبدالکریم حقیار  فعال حقوق بیان داشت:« دولت‌ها زمینه ساز تبعیض جنسیتی شده اند و این موضوع باعث شده تا در کشورهای در حال توسعه مردها از ذکر نام زنان خود داری کنند.»

 در جامعه افغانستانی بیشتر زنان به نام یکی از اقارب خود شناخته می‌شوند. مادر، دختر و یا همسر فلانی از موارد عمده در قسمت گرفتن نام زنان شمرده می‌شود. اما اکنون شمار زیادی از زنان در کشور به خصوص در هرات تلاش دارند تا در این راستا مبارزه کرده و جامعه را در پذیرش یاد شدن زنان با نام خودشان متقاعد بسازند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا