کریمه: مادر شوهرم خسرم را تحریک کرد به من تجاوز کند
گزارشگر: سیمین صدف
« هشت ماه میشود که ازدواج کردم و در این مدت، هشت نان در خانه شوهرم نخوردم، هر بار مرا لت وکوب کرده و از خانه بیرون میکردند و من بخاطر آبروی خانوادهام دوباره به خانه آنها برگشتم.»
کریمه که در ولسوالی رباط سنگی زندگی میکند یکی از زنان قربانی خشونت است،زخم های روی دستش نشان میدهد که مورد لت و کوب قرار گرفته او میگوید که این زخمها خوب شده و در روزهای اول بیشتر از این بوده است.
کریمه از تحریکهای مادر شوهر و مادرکلان شوهرش سخن گفته و میافزاید که مادر شوهرش باعث و بانی اینهمه اختلاف و خشونت در زندگی اوست.
او میگوید هیچگاهی در آن خانه احساس آرامش نکردهاست.
کریمه افزود: «مادر شوهر و مادر کلان شوهرم خسرم را تحریک کردند که به من تجاوز کند و او چندین بار اقدام به این کار کرد اما من جیغ و داد کشیدم و از خانه بیرون شدم و به خانه مادرم پناه آوردم.»
کریمه در مدت هشت ماهی که از ازدواجاش میگذرد بارها لت و کوب شده و او را از خانه بیرون کرده اند و حال زمانی که از آنها شکایت کرده خسر و مادر شوهر و مادر کلان شوهرش فرار کردهاند اما کریمه موفق شده حکم جلب سیار آنها را بگیرد.
او میگوید شوهرش در نظارتخانه به سر میبرد اما خانواده وی درتلاش اند تا او را آزاد ساخته و با خود ببرند.
در همین حال مسؤلان ریاست دادستانی منع خشونت علیه زنان میگویند از ابتدای سال جاری تا کنون 131 قضیه خشونت علیه زنان به آنها راجع شده که متهمان شش قضیه زنان هستند.
ماری میهنیار دادستان مبارزه با خشونت علیه زنان میگوید نوعیت این خشونتها اکثرا اقدام به خودکشی، تجاوز، تیزاب و یا مرگ موش خوردگی است و اکثر این خشونتها از سوی اقارب زنان صورت میگیرد.
این در حالیست که مسؤلان در ریاست امور زنان میگویند تعداد خشونتهای که زنان متهمان آن هستند بسیار بوده اما بیشتر قربانیان دادخواهی نمیکنند.
سمیه طاهری مدیر عمومی حقوق ریاست امور زنان در هرات میگوید قضایای وجود دارد که زنان متضرر خشونت برای دادخواهی به نهادهای عدلی مراجعه نمیکنند و آمار اصلی ممکن زیادتر باشد.
او میافزاید:« ما و همه ارگانهای مسؤل آماری را اعلام میکنیم که نزد ما ثبت شده باشد و بسیاری از این قضایا در مناطقی اتفاق میافتد که زنان دسترسی به نهادهای عدلی ندارند و به همین دلیل آمار اصلی از این بیشتر است.»
خانم طاهری میگوید که ریاست امور زنان و نهادهای همکار اش برای حل این معضل همیشه در شهر و اطراف شهر ماهی یکبار سیمینارهای برای آگهیدهی زنان و مردان برگزار میکنند تا آمار این خشونتها به حداقل برسد.
این در حالیست که جامعه شناسان ریشه این گونه رفتارهای ضد زنانهی زنان را فضای مرد سالارانهی جامعه و عدم آگاهی زنان از حقوق شان عنوان میکنند.
علی آزاد استاد دانشکده جامعه شناسی میگوید: « به دلیل اینکه مردان همیشه در خانوادهها حاکم و دستور دهنده بوده اند ذهنیت زنان نیز طوری شکل گرفته که مردان را برتر حساب کنند و در روابطی چون رابطه عروس و خشو مادر شوهر معمولا از عروس توقع اطاعت را در هر شرایطی داشته باشد.»
او در ادامه میافزاید: عدم آگاهی زنان در مورد حقوق شان باعث بوجود آمدن خشونت و گاه باعث تشدید خشونتها میشود همین دلیل است که مادران سعی میکنند به پسرشان بفهمانند که او مرد است و باید زناش از اواطاعت کند و در اغلب موارد مادر تحریک کنندهی پسر برای اجرای یک خشونت میشود.
کریمه در آخر میگوید اگر تمام گناهان خانواده شوهرش را ببخشد از این مسئله نمیگذرد که قصد آبروی او را کردند و مادر شوهرش خسرش را تحریک کرد تا به او تجاوز کند.