سارا، نخستین دختر هراتی که انیمیشن می‌سازد

گزارشگر: مرضیه حسینی

از بازی با رنگ‌ها، طراحی نماها و شخصیت‌های متفاوت کارتونی در دنیای هنر لذت می‌برد، او که هدف از ساخت کارتون و انمیشن را معرفی چهره‌ی سالم از افغانستان عنوان می‌کند، می‌گوید از کار کردن با برنامه‌های گرافیکی لذت می‌برد.

سارا بارکزی که متفاوت‌‌تر از دیگران به دنیای هنر می‌نگرد، می‌گوید رنگ، شور و شوق و هیجان شخصیت‌های دنیای کارتون وی را به سمت خود کشانده است.

سارا تنها دخترهراتی در این شهر است که بعد از اتمام دوره مکتب به رشته هنرهای سینما در قسمت انمیشن و کارتون سازی روی آورده است. او در مصاحبه‌ای با خبرگزاری بانوان افغانستان، می‌گوید:” خواستم متفاوت از دیگران این رشته را بخوانم، می‌خواستم آغازگر این کار در کشورم باشم.”

او در ادامه افزود:”  از جایی که رسانه‌ها بیشترین تاثیر بر جامعه دارد، می‌خواهم مردم کشورمان به ویژه کودکان بجای تماشای فیلم‌های بیگانه، فیلم‌های ساخت کشورمان را تماشا کنند.”

او که آرزویش از ساخت انمیشن معرفی و آشنایی فرهنگ افغانستان به جهانیان و پیشرفت بانوان در عرصه کارهای هنری است، می‌گوید:” برای رشد این هنر می‌خواهم گروهی از دختران را با خود داشته باشم و باورمندم که با هنر می‌توانیم دنیا را تغییر دهیم، طبعا بی تاثیر نیز نخواهد بود.”

بنا به گفته‌های وی 3Dmax، Autodesk Maya ،Photoshop ،Photography ،Z brush ،After effect،Monkey jam و Stop motion از جمله برنامه‌های گرافیکی است که در یادگیری آن جهت ساخت انمیشن ضرور است و می‌توان با استفاده از آن به یک نقاشی ساده روح داد و به حرکت در آورد.

سارا می‌گوید استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری در جهان بیشترین کاربرد را داشته و نیاز است دختران افغان این هنر را بیاموزند.

بنا به گفته‌های سارا روح دادن و به حرکت در آوردن شخصت‌های کارتونی کار ساده‌ای نبوده، بیشتر از علاقه، دقت و صبر را می‌طلبد.

او که دستانش قبل از لمس کلیدهای کامپیوترش، قلم و کاغذ سفید را احساس می‌کند، می‌گوید:” قبل از تبدیل شدن هر شخصیت کارتونی و روح دادن به آن، تک تک ثانیه‌ها و حرکات را نقاشی می‌کنیم یعنی حرکت یک ثانیه گی شخصیت‌مان حداقل باید 24 ثانیه(24ورق) باشد.”

سارا در کنار ساخت انیمشن در زمینه عکاسی و نقاشی نیز دست دارد.

لازم به ذکر است که در این اواخر بانوان زیادی در کلان شهرهای کشور به مانند هرات به یادگیری برنامه‌های مختلف کامپیوتری روی آورده و تلاش دارند تا با این روند رو به روشد خود را همگام سازند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا