دختران ربات ساز به کشور برگشتند
منبع: روزنامه هشت صبح
هواپیمای حامل گروه شش نفری دختران رباتساز کشور که با گرفتن مقام دوم در بخش «دستآوردهای شجاعانه» برندهی مدال نقره شده بودند، صبح روز شنبه در میدان هوایی بینالمللی حامد کرزی در کابل نشست کرد.
این گروه شش نفری از دختران که بیست و چهارم سرطان سال روان، عازم امریکا شده بودند تا در رقابتهای جهانی المپیک رباتها در ایالات متحده امریکا با حضور تقریباً ۱۶۰ تیم از سراسر جهان، اشتراک کنند، صبح روز شنبه وارد کابل شدند و در میدان هوایی بینالمللی حامد کرزی، با استقبال گرم مقامهای حکومتی و هموطنان خویش مواجه شدند.
این رقابت که اولین رقابت رباتسازی سالانه در ایالات متحده امریکا بود، به میزبانی شرکت رباتسازی «فرست گلوبلFirst Global» برگزار شد و رقابتکنندهگان از ۱۵۷ کشور جهان در آن شرکت کرده بودند. نمایندهی افغانستان، یک گروه شش نفری دختران بود. کوثر روشن، لیدا عزیزی، فاطمه قادریان، سمیه خالقزاده، یاسمین یاسینزاده و رودابه نوری.
وزارت خارجهی ایالات متحده با صدور ویزا برای این گروه دختران که از ماهها قبل برای اشتراک در این رقابت آمادهگی میگرفتند، مخالف بود، اما پس از انتقاد شماری از اعضای مجلس سنای امریکا و فعالان حقوق دختران، به آنان ویزا داده شد و آنها سرانجام در این رقابتها اشتراک کردند.
توزیع جایزههای این رقابتها، که به تاریخ ۲۶ سرطان برگزار شد، در بخشهای مختلف تقسیمبندی شده بود و دختران رباتساز افغانستان در بخش «دستآوردهای شجاعانه» مقام دوم را گرفتند و برندهی مدال نقره شناخته شدند.
روزهای قبل، شایعات مبنی بر مفقودشدن دو تن از دختران «تیم رباتسازان افغانستان» در شبکههای اجتماعی دست به دست میشد، اما این گروه شش نفری، صبح روز شنبه وارد کابل شدند و ساعاتی بعد از ورود، توسط ارگ ریاست جمهوری و ریاست اجرایی حکومت وحدت ملی تقدیر شدند.
ارگ ریاست جمهوری و در رأس آن رییس جمهور غنی و بانوی اول کشور که ظهر روز شنبه میزبان تیم دختران رباتساز کشور بود، از دختران رباتساز به عنوان الگو یاد کرده و افتخار آفرینی آنان را قدردانی کرد.
رییس جمهور ضمن تبریکی این مقام به مسوول، مربی و اعضای تیم و تمام مردم افغانستان، خطاب به اعضای تیم گفت که آنان تصویر جدیدی از افغانستان را برای جامعه جهانی ارایه کردهاند. او افزود که دختران افغانستان با انگیزه و مبتکر اند و به آیندهی وطن خویش باور دارند. رییس جمهور که تیم دختران رباتساز را پیشتاز تکنالوژی در کشور میخواند، از طرحهای بنیادی در عرصهی تکنولوژی استقبال کرد و افزود که این طرحها زمینهی رقابت سالم را فراهم میسازد و باعث تشخیص شاگردان با استعداد میشود.
در این مراسم، بانوی اول کسب مقام شجاعت و مدال نقره را به اعضای تیم رباتساز و تمام مردم افغانستان تبریک گفت و افزود که کسب این مقام موجب تحرک سایر دختران افغانستان در جهت کسب دانش شده است.
در این مراسم، علیرضا مهربان مربی تیم رباتسازان افغانستان از توجه رییس جمهور و بانوی اول نسبت به جوانان کشور تشکر کرد و خواستار حمایتهای بیشتر دولت شد. همچنان تیم رباتسازان که از پیروزیشان ابراز خوشحالی و افتخار میکردند، گفتند که به ادامهی تحصیل میپردازند تا در آینده، تجاربشان را با دیگر جوانان هموطنشان شریک کنند.
رییس جمهور و بانوی اول کشور از سرمایهی شخصیشان به اعضای تیم رباتسازان کمکهای تشویقی اعطا و همچنان مبلغی پول نقد به مربی تیم تفویض کردند تا در تقویت مرکز رباتسازان هزینه کند.
همچنان در مراسمی که در قصر سپیدار برگزار شده بود، عبدالله عبدالله رییس اجرایی کشور، دستآورد دختران رباتساز را به همهی مردم افغانستان به ویژه زنان و دختران کشور تبریک و تهنیت گفت.
رییس اجرایی کشور گفت که دستآورد تیم دختران رباتساز افغانستان نشان داد که زنان کشور میتوانند در سطح جهان بدرخشند و افتخار بیافرینند.
آقای عبدالله عبدالله، خطاب به دختران رباتساز کشور اضافه کرد که این دستآورد، نشاندهندی تلاش، زحمتکشی و شجاعت دختران میباشد.
رییس اجرایی کشور همچنان از استادان و مربیان تیم رباتسازان کشور و از حکومت ایالات متحدهی امریکا به خاطر صدور ویزا در زمان کم و فراهمآوری تسهیلات سفر دختران رباتساز افغانستان قدردانی کرد.
در این مراسم که فاطمه قادریان، به نمایندهگی از تیم رباتسازان کشور صحبت میکرد، با ابراز آمادهگی گفت در آینده بیشتر تلاش میکنند تا بتوانند برای مردم افغانستان افتخار بیافرینند و باعث خوشحالی ملت خویش شوند.