برگزاری کارگاه آموشی” گزارش‌دهی از پارلمان” برای خبرنگاران هرات

گزارشگر: مرضیه حسینی

کارگاه آموزشی تحت نام “گزارش‌دهی از پارلمان یا پارلمان و خبرنگاران” برای شماری از فعالان رسانه‌ای به ویژه خبرنگاران در هرات برگزار شد.

مسوولان برگزاری این کارگاه آموزشی هدف از آن را آشنایی با قوانین و وظایف پارلمان عنوان کرده، می‌گویند از جایی که قوانین در پارلمان به تصویب می‌رسد و حرف اول را می‌زند نیاز است تا خبرنگاران در تصویب و نظارت آن سهم بگیرند.

حامد مومن مسوول برگزاری این برنامه آموزشی در مصاحبه‌ای با خبرگزاری بانوان افغانستان، می‌گوید:”اگر خبرنگاران نظارت و ارزیابی‌های دقیق و منسجمی از کارکرد و عملکرد اعضای پارلمان نداشته باشند، مردم از پارلمان آگاهی لازم را کسب نخواهند کرد.”

او در ادامه گفت:” در صورتی که مردم از سه قوه اجراییه، مقننه و قضاییه  به ویژه رسانه که رکن چهارم دموکراسی عنوان می‌شود، دور بمانند، دولت و جامعه دچار تزلزل خواهد شد.”

بنا به گفته‌های وی نقش رسانه‌ها در طول چند سال اخیر کم رنگ بوده و نتواستند مردم را در فعالیت‌های پارلمانی سهیم بسازند.

در همین حال شماری از شرکت کننده‌گان و خبرنگاران این برنامه را جهت اطلاع رسانی مهم دانسته و می‌گویند به دلیل مشخص نشدن کار رسانه‌ها در حوزه‌های مختلف، کار گزارش‌دهی از پارلمان در حاشیه قرار گرفته است.

نقیبه بارکزی، خبرنگار و مسوول نهاد بانوان خبرنگار در هرات، می‌گوید:” از جایی که نظام کشور دموکراسی است و متشکل ازسه قوه، باید گفت که رسانه‌ها بخش مهم و اساسی این نظام است که نظارت و بررسی کارکرد بخش‌های مختلفی از نظام فعلی را به عهده دارند.”

او در ادامه افزود:” بخش مهم دیگر این نظام، پارلمان است که هر قدر رسانه‌ها روی کارکرد آن فعالیت داشته باشد به همان پیمانه کمتر با مشکل مواجه خواهند شد.”

بنا به گفته‌های وی خوب است که خبرنگاران به ویژه زنان خبرنگار در این عرصه دانش خود را بالا برده و از سوی نیز رسانه‌ها سعی داشته باشند که با تمرکز روی موضوعات این چنینی بهتر فعالیت  کنند.

هما علیزایی یکی دیگر از این بانوان از موثریت این برنامه، چنین می‌گوید:” من فکر می‌کنم برگزاری این چنین برنامه‌ها برای تمامی خبرنگاران به خصوص زنان موثر باشد چون از طرفی می‌تواند ما را با پارلمان، قوانین و کارکرد آن بیشتر آشنا بسازد.”

بنا به گفته‌های وی ذهنیت بیشتر افراد به اینکه کار پارلمان تصویب قوانین است سوق داده شده و کمتر در مورد کارکرد آن اطلاع دارند، بنابراین نیاز است تا چنین برنامه‌هایی به خصوص برای خبرنگاران برگزار شود.

نقش پارلمان، صلاحیت‌های ،مجلس بزرگان و مجلس سنا اصطلاحات حقوقی درحکومت وپارلمان، نقش چهار قوه یا چهارستون دولت‌داری در نظام دموکراسی و دیگر موارد حقوقی از جمله موضوعاتی است که در این کارگاه آموزش داده می‌شود.

لازم به ذکر است که این برنامه از سوی دفتر نی یا حمایت کننده رسانه‌های آزاد افغانستان در هرات به مدت سه روز برگزار شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا