تعمیر گوشی همراه؛حرفه‎ی بی پیشینه‌ی دختران هرات

گزارشگر: مرضیه حسینی

عدم حضور بانوان در زمینه تعمیر وسایل تکنالوژی، در ولایتی چون هرات سبب شده تا شماری از بانوان به فکر ایجاد کارگاه آموزشی شوند. این در حالیست که گروهی از بانوان در هرات مشغول آموزش ترمیم گوشی‌های همراه (مبایل) بوده و می‌گویند در جامعه‌ای به مانند هرات وجود یک زن تعمیر کار نیاز است.

ذکیه میرزایی بانویی است بخشی از زندگی روزمره‌اش را مشغول آموزش تعمیر گوشی همراه است، او علاقه مندی بانوان را در این زمینه شرط دانسته و می‌گوید:” اگر بانوان در این عرصه علاقه داشته باشند، یکی از بهترین کارهای است که باید وقت صرف کرد.”

او در ادامه افزود:” متاسفانه ما از خودمان تعمیر کار زن نداریم تا مشکل پیش آمده گوشی مان را برطرف کنیم.  به نظر من تعمیر کار زن تا یک تعمیر کار مرد قابل اعتماد‌تر است، بنابراین پیشنهاد من به دیگر بانوان این است که ترمیم گوشی همراه را یاد بگیرند تا نیازمند یک تعمیر کار مرد نباشند.”

بنا به گفته‌های وی از زمانی که با ابزارهای کوچک گوشی‌های همراه آشنا گردیده، علاقه‌اش به این کار بیشتر از گذشته شده است.

در کنار ذکیه، بانوان بسیاری‌اند که سخت مشتاق یادگیری این حرفه‌اند.

نسیبه علیزاده تنها بانویی که دنیای پیچیده درون گوشی‌‌اش وی را مجبور به آموزش این حرفه کرده است، چنین می‌گوید:” همیشه کنجکاو بودم که گوشی‌ دستم از چه ابزار‌هایی ساخته شده همین شد که علاقه مند  شدم تا تعمیر گوشی همراه را یاد بگیرم.”

او می‌گوید:” از روزی که به کارگاه آموزش تعمیر گوشی همراه آمدم دریافتم که دنیای عمیقی از ارتباطات در درون این وسایل کوچک ارتباطی است. وقتی می‌بینم کوچک‌ترین ابزار این وسیله با دیگری ارتباط عمیق و پیچیده‌یی دارد، برایم دلچسب است و دوست دارم به آموختنم در این عرصه ادامه دهم.”

بنا به گفته‌های وی هر چند اشتیاق در هر کاری نیاز است اما وجود یک تعمیر کار زن هم نیاز است.

در همین حال آموزگار این بانوان با تایید علاقه‌مندی آنان به خبرگزاری بانوان افغانستان می‌گویند ترمیم گوشی همراه نیازمند زور و قوت بازو نبوده و نیست، فن و یا حرفه‌ی‌ ظریفی است که وجود زنان را در این عرصه بیشتر می‌طلبد.

عبدالجلیل رحیمی آموزگار این بانوان می‌گوید:” حساسیت‌هایی که در این حرفه‌ است، صبر و حوصله می‌خواهد و بانوان در این عرصه از مردان تواناتر اند.”

بنا به گفته‌های وی شرایط کنونی قسمی است که زنان بنا به دلایل نگهداری فایل‌های شخصی درون گوشی به مردان کمتر اعتماد می‌کنند،  بنابراین نیاز است تا به مانند مردان تعمیر کار، تعمیر کار زن هم باشد.

این در حالیست که مسوولان برگزاری این کارگاه آموزشی در هرات می‌گویند این کارگاه نظر به نیاز و نظر سنجی بانوان برگزار شده است.

شهربانو نظری مسوول برگزاری این کارگاه، می‌گوید:” از مدتی به این طرف ما بررسی‌های از نیازمندی‌های زنان درعرصه‌های مختلف کاری جهت اشتغال زایی داشتیم که در نتیجه موفق به برگزاری کارگاه آموزشی گوشی سازی شدیم.”

او در ادامه گفت:”  ما سعی داریم تا با در نظر داشت نیازمندی‌های زنان کارگاه‌هایی را برگزار کنیم که کمتر برگزار شده اند.”

بنا به گفته‌های وی خرید و تهیه وسایل و ابزارهای ابتدایی این کارگاه، هشتاد هزار افغانی هزینه برداشته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا