دختران تیم رباتیک هرات، هدفمند‌تر از گذشته

گزارشگر: مرضیه حسینی

شماری از دختران تیم روباتیک هرات که اجازه سفر به آمریکا را نیافتند می‌گویند ندادن ویزا جهت شرکت به مسابقات جهانی فیرست گلوبل آنان را نه تنها ناامید نکرده است، بلکه با هدف و انگیزه بیشتر به فعالیت و ساخت ربات ادامه می‌دهند.

این در حالیست که از چند ماه به این طرف گروهی از دختران در ولایت هرات جهت شرکت در مسابقات جهانی فیرست گلوبل( First Global)   روی ساخت انواع مختلف ربات‌ها کار می‌کردند اما از شرکت در این مسابقات باز ماندند.

اعضای این تیم در مصاحبه‌ای به خبرگزاری بانوان افغانستان می‌گویند از اینکه ربات‌های دست سازشان به نمایندگی از افغانستان در مسابقات جهانی رباتیک انتخاب شده، خوشحال هستند.

فاطمه یکی از اعضای این تیم، می‌گوید:” ما توانستیم در این مسابقه شرکت کنیم و وارد رقابت شویم، رباتی را که ما ساختیم رباتی است که توپ جمع می‌کند و رنگ‌ها را نیز تشخیص می‌دهد و هر قدر بیشتر توپ جمع کند امتیار بیشتری می‌گیرد. من بسیار خوشحال هستم که افغانستان توانست وارد این مسابقات شود.”

بنا به گفته‌های وی از اینکه برای نخستین بار ربات دست سازشان به نمایندگی از افغانستان در آمریکا انتخاب شده، خوشحال است.

لیدا عزیزی عضو تیم رباتیک افغانستان، می‌گوید:” از اینکه قرار بود در مسابقات شرکت کنیم، اعضای تیم مان خیلی خوشحال بودند، به دلیل ندادن ویزا ناراحت شدیم اما با آنهم ناامید نشدیم و به کارمان ادامه می‌دهیم.”

او در ادامه گفت:” پس از آمدن از کابل به هرات به درس مان ادامه دادیم و ربات مان را ساختیم و به آمریکا فرستادیم، خواستیم با فرستادن ربات دست سازمان به جهانیان نشان دهیم که دختران افغان از توانایی و استعداد بالایی برخوردار اند.”

این دختران که تعداد شان به شش نفر می‌رسد به گونه رسمی از سوی نهاد آمریکایی دیجیتل ستیزن فوند(Digital Citizen Fund)دعوت شده بودند که موسسه فکر برتر در ولایت هرات نیز مسوولیت این تیم در تهیه امکانات و ساخت ربات به عهده دارد.

مسوولان این موسسه نیز می‌گویند با اینکه وزارت خارجه آمریکا به آنان اجازه سفر به این کشور را نداده است اما این تیم توانسته است ربات دست ساخته شان را به آمریکا بفرستد.

علی رضا مهربان، مسوول موسسه فکر برتر در هرات، می‌گوید:” از سوی سفارت آمریکا سفر ما به دلیل کمبود ویزا رد شد اما بازهم ما ناامید نشدیم و به ساخت ربات ادامه دادیم و بعد از ساخت از طریق پست بین المللی برای شرکت در مسابقات فیرست گلوبل به آمریکا فرستادیم تا برای جهانیان نشان بدهیم که افغان‌ها هم می‌توانند در علم گپی برای گفتن داشته باشند”.

لازم به ذکر است که شرکت در این مسابقات، آروزی هر یک از اعضای این تیم بود تا به نمایندگی از افغانستان، استعداد و توانایی‌های دختران افغان را به نمایش بگذارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا