رونق تجارت زنان در بادغیس

گزارشگر: مرضیه حسینی

با هر بار خبر و گزارش از ولایت بادغیس آنهم در مورد زنان، از گراف بالای خشونت بحث می‌شود اما این بار متفاوت‌تر از گزارش‌های گذشته خبر از رشد و پیشرفت زنان در عرصه تجارت به گوش می‌رسد.

در حالی بحث از تجارت زنان بادغیس به میان می‌آید که قرار است در آینده نزدیک فروشگاه بزرگی جهت رشد و ارتقای ظرفیت زنان تجارت پیشه گشایش یابد.

از سویی نیز مسوولان ریاست امور زنان این ولایت از حضور پر رنگ بانوان در عرصه کسب و کار خبر داده و می‌گویند پنجاه درصد از بانوان این ولایت به تجارت و بازار روی آوردند.

زرغونه شیرزاد رییس امور زنان این ولایت در مصاحبه‌ای با خبرگزاری بانوان چنین می‌گوید:” زنانی که در ولایت بادغیس و ولسوالی‌های آن زندگی می‌کنند از توانایی و استعداد بالایی در عرصه‌های اقتصادی برخوردار اند که متاسفانه به دلیل نبود بازار و مکان کمتر توانستند در قسمت بازاریابی و فروش محصولات شان فعالیت کنند.”

او در ادامه گفت:” قرار است در آینده نزدیک فروشگاه و یا مرکز بزرگ خرید و فروش مختص زنان تجارت پیشه در مرکز این ولایت ایجاد شود تا زنان از نظر مالی به ویژه در عرصه تجارت خود کفا شوند.”

بنا به گفته‌های وی این فروشگاه در سه طبقه و بیش از چهل و پنج دکان و بالای پنجاه درصد از بانوان را درخود جای خواهد داد.

خیاطی، گلدوزی، آرایشگری، عکاسی، شیرینی پزی، کیک پزی، چرم دوزی، تولیدات صنایع دستی، جمع آوری و بسته بندی میوه‌های خشک، تولید عسل و مربا، قالین بافی و برخی کارهای دیگر از جمله حرفه‌های موثر زنان جهت رشد اقتصاد و تجارت زنان این ولایت از سوی مسوولان ریاست امور زنان باغیس  خوانده می‌شود.

شماری از بانوان تجارت پیشه و فعال مدنی در این ولایت از گشایش این مرکز ابراز خرسندی کرده و می‌گویند از این پس می‌توانند محصولات شان را بازاریابی کرده و به تجارت شان رونق بخشند.

عطیزه توخی فعال مدنی در باغیس چنین می‌گوید:” ایجاد این مرکز امیدواری برای  زنان این ولایت است چون در گذشته مرکزی برای فعالیت‌های اقتصادی زنان در این ولایت وجود نداشت و بیشتر در خانه مصروف کسب و کار بودند.”

بنا به گفته‌های وی ایجاد این مرکز می‌تواند محصولات زنان تجارت پیشه را به دیگر بازارها معرفی کند.

آناهیتا محمدی یکی دیگر از این بانوان، چنین می‌گوید:” هر چند زنان در این ولایت به سطحی نرسیدند که تجارت شان چشمگیر باشد اما برنامه‌های دایر شده در خصوص رشد تجارت زنان سبب شده تا زنان تشویق شده و به تجارت روی آورند.”

او در ادامه گفت:” علاقه و مهارت خودم شخصا به حرفه عکاسی است و قرار است که در این مرکز دکان عکاسی داشته باشم.”

بنا به گفته‌های وی قرار است هر یک از بانوان این ولایت نظر به مهارت و علاقه شان بازار کوچکی را در عرصه تجارت در این مرکز داشته باشند.

لازم به ذکر است که همواره عملکردهای سنتی، کمبود ظرفیت‌های کاری، کمبود بودجه، مخالفت‌های مردان نسبت به حضور زنان در بازار کار و نبود امنیت از جمله عوامل عدم رشد زنان تجارت پیشه و صنعتکار در کشور عنوان می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا