حضور سی هزار خانم در حوزه کشاورزی ولایت فراه

گزارشگر: مرضیه حسینی

ولایت فراه از جمله ولایت‌های است که بالای هشتاد درصد از باشندگان آن مشغول کارهای کشاورزی‌اند.

در حالی سخن از حرفه کشاورزی در این ولایت به میان می‌آید که حضور زنان پر رنگ‌تر از مردان در این عرصه دیده می‌شود. بنا به گفته‌های مسوولان ریاست زراعت این ولایت بیش از 30 هزار خانم مشغول حرفه کشاورزی هستند.

منان متین رییس زراعت ولایت فراه در مصاحبه‌ای به خبرگزاری بانوان افغانستان می‌گوید:” زنان فراه در عرصه زراعت و مالداری به مانند مردان بیشترین نقش و اساسی‌ترین نقش را دارند که همین اکنون به گونه مستقیم و غیر مستقیم بالای 30 هزار خانم مشغول کارهای زراعتی هستند.”

او با بیان اینکه زنان در کشت، برداشت و پرورش محصولات گل خانه‌ایی نقش بارزی دارند، گفت:”چندی پیش برای 500 خانم، تخم سبزیجات و وسایل مورد نیاز کشاروزی جهت رشد این حرفه و حمایت زنان در امور کاری، توزیع شد.”

بنا به گفته‌های وی هرازگاهی در قسمت رشد زراعت و حمایت و تقویت فعالیت‌های اقتصادی زنان در این ولایت برنامه‌های باغداری و مالداری برگزار می‌شود.

آقای متین در ادامه افزود:” قرار است در آینده نزدیک نیز به تعداد  دو هزار خانم‌ به گونه مستیقم از برنامه‌های ریاست زراعت مستفید شوند.”

از سویی هم مسوولان اداره امور زنان این ولایت با بیان اینکه هنوز رسم و عنعنات ناپسند حاکم در جامعه مانع فعالیت‌ زنان می‌شود، می‌گویند حضور گسترده زنان در این عرصه توانسته سبب استقلالیت اقتصادی شود.

کبرا اعظمی رییس امور زنان این ولایت، می‌گوید:” ۸۰ درصد مردم  مردم ولایت فراه مصروف کارهای زاعتی‌اند که زنان بیشترین سهم را دارند.”

او در ادامه گفت:” ریاست زراعت به طور مداوم برنامه‌هایی در خصوص زنان دارد که با هماهنگی یکدیگر جهت رشد و تقویت زنان این ولایت پیش می‌رویم. “

بنا به گفته‌های وی سال گذشته به کمک ریاست زراعت بیش از صد خانم آموزش‌های باغچه‌های خانگی را فرا گرفتند.

از سویی هم زنانی که در این ولایت شغل کشاورزی را فرا گرفتند با بیان اینکه حرفه کشاروزی دارای مشکلاتی است می‌گویند، می‌توانند با انجام کارهای زراعتی امرار معاش کنند.

زرغونه عدیل در حدود شش سال است که دهقانی می‌کند، او می‌گوید:” زنان علاقه زیادی به دهقانی دارند، از طرفی هم این حرفه سبب شده تا زنان بی سواد از این راه کسب در آمد کرده و خرج یک خانواده را تامین کند.”

او در ادامه گفت:” هر چند برخی از کارها به مانند آبیاری، سم پاشی و … برای زنان سخت و طاقت فرسا ست اما توان مقابله را داشته و به مانند مردان فعالیت می‌کنند.”

بنا به گفته‌های وی بسیاری از زنان در نبود هیچ سرپرستی به این حرفه رو آورده و امرار معیشت می‌کنند.

لازم به ذکر است که  ولایت فراه در فواصل مختلف، بنا به داشتن نیروی عظیم و زحمتکش کاری در بخش کشاورزی به ویژه محصولات گل خانه‌ی تامین کننده انواع میوه‌ها در شماری از ولایت‌های کشور به ویژه هرات است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا