افزایش خودکشی‎های زنان در ولایت سرپل

ترتیب: سودابه احراری

(در این اواخر خودکشی‌ها در این ولایت زیاد شده است. در کنار این من می‌توانم به قضیه یک زنی اشاره کنم که به همین تازگی‌ها در ماه رمضان شوهرش او را توسط تبر به قتل رساند. قضیه طوری بود« که خانم در خانه به کار مصروف است و طفلش گریه می‌کند شوهرش صدا می‌کند که طفل را آرام کن زن می‌گوید خوب ولی مرد تحمل کرده نمی‌تواند طفل را می‌خواهد آرام کند که از بغلش میفتد و این هم عصبانی شده با تبر خانم خود را به قتل می‌رساند.») این بخشی از گفتگویی نسیمه آرزو رییس امورزنان سرپل پیرامون وضعیت زنان آن ولایت است که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: در ابتدا می‌خواهم به عنوان رییس امور زنان ولایت سرپل تحلیلی از وضعیت زنان در آن ولایت داشته باشید.

پاسخ: با توجه به این که سرپل یک ولایت ناامن وعقب مانده است گراف خشونت‌ها بالاست و مردم با فقر فرهنگی روبرو هستند باز هم وضعیت زنان نسبت به سال‌های گذشته تا حدی بهتر شده است. بطور مثال قبلا ما یک قابله در این ولایت نداشتیم خوشبختانه که امروز 78 قابله مسلکی داریم. دانشگاه در این ولایت وجود نداشت که خوشبختانه در سال 1391 دانشگاه هم ایجاد شد. امروزه ما آموزگاران مسلکی را در این ولایت داریم و زمینه آموزش برای زنان البته درخود مرکز مهیا شده است. درکل می‌توان گفت که وضعیت زنان در مرکز ولایت نسبتا خوب است اما در ولسوالی‌ها زنان با مشکلات زیادی مواجه اند. به آموزش دسترسی ندارند بیشتر مکاتب در ولسوالی‌ها به دلیل تهدیدهای امنیتی مسدود است. و یا اگر باز هم باشد آموزگار مسلکی ندارند. زنان در ولسوالی‌ها انواع خشونت‌های حاد را تجربه می‌کنند. به ازدواج‌های زیرسن و اجباری تن می‌دهند.

پرسش: به گراف بلند خشونت در این ولایت اشاره کردید بیشتر چه نوع خشونت‌ها در این ولایت صورت می‌گیرد؟

پاسخ: در سال گذشته بیش از صد نوع قضیه خشونت در اداره امور زنان این ولایت به ثبت رسید که از آن جمله می‌توان به خشونت‌های چون قتل‌های ناموسی، خودکشی، ازدواج اجباری وزیرسن و تجاوزهای جنسی اشاره کرد.

پرسش: به تازه ترین موارد خشونت‌ها که در آن ولایت اتفاق افتاده است اشاره کنید؟

پاسخ: در این اواخر خودکشی‌ها در این ولایت افزایش یافته است. در کنار این من می‌توانم به قضیه یک زنی اشاره کنم که به همین تازگی‌ها در ماه رمضان شوهرش او را توسط تبر به قتل رساند. قضیه طوری بود« که خانم در خانه به کار مصروف است و طفلش گریه می‌کند شوهرش صدا می‌کند که طفل را آرام کن زن می‌گوید خوب ولی مرد تحمل کرده نمی‌تواند طفل را می‌خواهد آرام کند که از بغلش میفتد و این هم عصبانی شده با تبر خانم خود را به قتل می‌رساند.» ما انواع خشونت‎ها را در این ولایت داشتیم اما این نوع تازه بود که در این اواخر اتفاق افتاده بود.

زنی که توسط شوهرش با تبر به قتل رسید

پرسش: چقدر به پرونده‌های خشونت علیه زنان در این ولایت رسیدگی شده است؟

پاسخ: در مرکز ولایت به بیشتر پرونده‌های خشونت رسیدگی می‌شود اما مشکلی که ما داریم در ولسوالی‌ها است. در ولسوالی‌ها یا در برخی مواقع در مرکز هم خود زنان به دلیل ترس و یا موضوعات قومی از شکایت شان دست می‌کشند. مثلا محکمه اول که می‌گذرد در محکمه دوم زن از شکایتش را پس می‌گیرد و یا اگر خانواده‌ها شاکی باشند آن‌ها هم همین کار را می‌کنند و خشونت‌ها را از طریق شوراها حل می‌کنند که این بسیار یک مشکل بزرگ سد راه حل پرونده‌های خشونت است.

تنها پرونده‌ خشونت که مورد بررسی قرار گرفته است قضیه همان تجاوز جنسی مرد 45 ساله بر دختر هشت ساله است که مرد در محکمه دومش به 20 سال حبس محکوم شده است.

پرسش: کارکرد شما به عنوان رییس امور زنان ولایت سرپل در این راستا چه بوده است؟  

پاسخ: ما برای کاهش خشونت‌ها سه برنامه آگاهی درسطح ولایت و ولسوالی‌ها برای متنفذین، دانشجویان و والسوال‌ها داریم که هر ماه برگزار می‌شود. در این برنامه‌ها ازمسوولان دادستانی منع خشونت و ریاست حج اوقاف اشتراک می‌کنند.

هم‌چنان ریاست امور زنان برای کاهش خشونت در این ولایت کنفرانس‌های بزرگ را برگزار کرده و میزگرد‌های را تشکیل داده است که در این برنامه‌ها علمای دین، متنفذین قومی را خواستیم و در مورد کاهش خشونت برای شان حرف زدیم. نتیجه کارهای ما این است که حالا از طریق منابر ومساجد نیز در این مورد آگاهی‌دهی صورت می‌گیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا