حسینه پارسا: ” صلح جهانی” بزرگترین آرزوی من است
ترتیب: فرشته کریمی
بانویی که دوشا دوش همسر خویش جهت دفاع از حقوق مدنی شهروندان هرات تلاش نمود، وی به جز فعالیتهای مدنی علاقه دارد تا برای جوانان کار کند، او از صلح جهانی حرف میزند و بزرگترین آرمانش برقرار صلح سرتاسری در جهان است.
این هفته فرشته کریمی خبرنگار گفتوگویی را با حسینه پارسا ترتیب داده که در ادامه میخوانید.
پرسش: درود بر شما در گام نخست خود تان را بصورت کامل معرفی کنید و بگویید چند سال است فعالیت مدنی انجام میدهید؟
پاسخ: حسنیه پارسا رئیس عمومی مجمع جوانان افغانستان هستم در رشته مدیریت تحصیل کردم. فعالیتهای مدنی خود را پس از فرو پاشی نظام طالبانی در سال 1382 با همسر خویش خلیل پارسا ضمن تاسیس نهضت ملی جوانان افغانستان برای نهادینه ساختن دموکراسی، تقویت جامعه مدنی، تحقق حقوق بشر، حقوق زنان و اطفال … بصورت رضاکارانه آغاز نمودم، در طول این سالها ضمن اشتراک فعال در فعالیتهای جامعه مدنی برای مدت 10 سال در چوکات ریاست معارف ولایت هرات منحیث معلم ایفای وظیفه نمودهام.
پرسش: بانوان هرات را اگر قرار باشد با سایر بانوان کشور از نگاه تلاش و پشتکار مقایسه کنید این کار را چگونه انجام میدهید؟
پاسخ: بنابر سابقه علمی، فرهنگی و تاریخی هرات میتوان با جرات ادعا کرد که زنان هرات توانسته اند از فرصت موجود در سالهای اخیر در راستای علمی و فرهنگی دستاوردهای چشم گیری را بدست آورند و خود را متمایز با دیگر ولایات سازند، اخیرا حضور زنان در حوزه جامعه مدنی و سیاست و همچنین اقتصاد چشم گیر بوده است، حضور گسترده زنان در انتخابات در طول 15 سال گذشته گسترده و فعال بوده است که حاکی از بیداری سیاسی زنان هرات میباشد.
پرسش: به نظر شما بانوان با فعالیتهای مدنی میتوانند افکار افراطی را نابود کنند؟
پاسخ: نقش زنان در جامعه از دید من میتواند بسیار تاثیر گذار و تعیین کننده باشد. مخصوصا فعالان زن که از ظرفیتهای علمی و مدنی بالای برخوردار هستند میتوانند با آگاهی دهی درست، افکار عامه را به سمت و سوی روشن هدایت نمایند.
پرسش: منحیث یک بانو چقدر در کسب موفقیتهای همسر تان نقش داشتید؟
پاسخ: صرفا میتوانم بگویم که ما هر دو دوشادوش همدیگر فعالیتهای مدنی را آغاز نمودیم و طبیعتا در زندگی مشترک با تفاهم براساس تقسیم وظایف همدیگر را همکاری و یاری میرسانیم.
پرسش: رمز موفقیت زندگی مشترک تان چه است ؟
پاسخ: صبر، فداکاری و پشتکار از جمله رموز موفقیت در زندگی مشترک مان بوده است.
پرسش: یک خاطره شیرین و یک خاطره تلخ برای ما قصه کنید.
پاسخ: بین تلخترین و شیرین ترین خاطره من 9 ماه فاصله بیش نبود، تلخ ترین خاطره حادثه تروریستی بود که برای همسرم اتفاق افتاد و شیرین ترین خاطرهام دریافت بزرگترین و مهمترین جایزه بین المللی دموکراسی توسط همسرم بود که برای آزادی خواهان و عدالت خواهان جهان همه ساله از طرف موقوف ملی برای دموکراسی در گنگره ایالات متحده امریکا توزیع میگردد.
پرسش: بزرگ ترین آرزوی تان چیست؟
پاسخ: خیلی کوتاه میگویم” صلح جهانی” بزرگترین آرزوی من است.
پرسش: حرف پایانی شما برای بانوان افغانستان چیست؟
پاسخ: بعنوان یک فعال مدنی متعهد مسولیت خود میدانم تا برای رفع مشکلات اجتماعی تا آخرین توان خویش در این راستا فعالیت نمایم. من به این باورم که با تلاش همگانی و وحدت در کلام و عمل ما میتوانیم آیندهای روشن را برای شهروندان خویش رقم بزنیم.