دخترانی که از شبکه‌های اجتماعی متضرر شدند

گزارشگر: سیمین صدف

برقراری روابط بین دختر وپسر در شبکه‌های اجتماعی برای بیشتر دختران تبعات منفی را در پی داشته و حتی در برخی مواقع اقدام به خودکشی گردیده است.

شماری از دخترانی که در شبکه‌های اجتماعی با پسران ارتباط برقرار کرده‌اند می‌گویند که از این ناحیه به شدت آسیب دیده وحتی اقدام به خودکشی کرده اند.

مهتاب که از ارتباط با یک پسر آسیب دیده است در این مورد چنین می‌گوید:”سال قبل از طریق فیسبوک با پسری آشنا شدم و در حدود یکسال با او ارتباط داشتم و پس از مدتی آن پسر از من خواست تا عکس‌خود را برایش بفرستم اما من  این کار را نکردم به همین دلیل رابطه مان قطع شد.”

او می‎افزاید: “حالا خیلی پشیمانم و بعد از آن رابطه دچار افسردگی شدید شده بودم و حتی خواستم خودکشی کنم.”

شماری دیگر از این دختران می‌گویند پس از قطع رابطه به افسردگی شدید دچار شده‌اند.

فروزان کاکر که در خارج از کشور پناهنده است می‌گوید: مدتی پیش، پسری از طریق فیسبوک با او دوست شد و برایش اشعار و مطالب عاشقانه فرستاد و رابطه آن‌ها پس از مدتی جدی می‌شود و برای مدتی دوام پیدا کرد.

او می‌گوید: “آن پسر برایم اشعار عاشقانه می‌فرستاد و می‌گفت که دوستم دارد و منم باور کردم و او را دوست داشتم.” 

فروزان می‌گوید به دلیل اعتمادی که به آن پسر داشته عکس‌هایش را نیز برایش فرستاده است.

او در ادامه می‌افزاید: “از زمانی که عکس‌ام را برایش فرستادم دیگر مثل سابق با من خوب رفتار نمی‌کند و برایم اخطار داده که اگر برایش دعوت نامه نفرستم عکس‌هایم را در شبکه‌های اجتماعی پخش می‌کند.”

اما شماری از روان‌شناسان به این باور اند که این روابط می‌تواند بسیار مخرب باشد و روی زندگی آینده زنان تأثیر سو داشته باشد.

حسین جعفری روان‌شناس می‌گوید: ارتباط در شبکه‌های اجتماعی تأثیرات بدی را روی زندگی جوانان دارد و می‌تواند مشکلات حادی را به‌ خصوص برای زنان به وجود بیاورد چون در فضای مجازی اساس این روابط با دروغ گذاشته می‌شود.

او می‌گوید: “در بسیاری از موارد این ارتباطات باعث شده تا زنانی که از این ناحیه صدمه می‌بینند دچار افسردگی شدید شوند، جایگاه اجتماعی شان به خطر بیافتد و یا هم دست به خودکشی بزنند.”

در همین حال برخی از آگاهان امور رسانه‌ای به این باور اند که پایین بودن سطح فرهنگ مردم شده تا از شبکه‌های اجتماعی بصورت درست استفاده‌ نگردد.

فیصل کریمی آگاه امور رسانه‌یی به این باور است که نبود آگاهی لازم برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی باعث ایجاد روابط نادرست بین جوانان شده‌است.

او می افزاید:” ساختن حساب‌های جعلی و مزاحمت برای زنان از جمله معایب شبکه‌های اجتماعی به حساب می‌آید.”

آقای کریمی می‌گوید: با ترویج شبکه‌های اجتماعی خشونت‌های سایبری در شبکه‌های اجتماعی علیه زنان بیشتر شده‌است و جوانان با استفاده از این  شبکه‌ها زنان را تحت تأثیر قرار می‌دهند و به همین دلیل ارتباطات در این شبکه‌ها می‌تواند مخرب‌تر باشد و خطرات و تهدیدهای را در رابطه به این ارتباطات بیشتر می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا