زنان پلیس از مشکلات شان می‌گویند

گزارشگر: مرضیه حسینی

زنان پلیس درهرات از تبعیض، بدرفتاری و عدم ترفیع انتقاد می‌کنند. این در حالیست که زنان پولیس با گذشت یک و نیم دهه، شرایط دشواری را برای حضور در صفوف نیروهای امنیتی پشت سر گذاشته اند اما از مشکلاتی صحبت می‌کنند که هنوز با آنها مواجه‌اند.

مریم از ده سال به این طرف برای تامین امنیت در کنار نیروهای نظامی و امنیتی مصروف انجام وظیفه است، او بزرگترین مشکل فراروی زنان پلیس را، تبیعض، بدرفتاری و عدم باورمندی مسوولان امنیتی به توانایی زنان عنوان می‌کند.

او می‌گوید:”در برخی از موارد منسوبین نظامی از زنان پلیس درخواست نامشروع می‌کنند.”

بنا به گفته‌های وی بی باوری و عدم اعتماد مردان نسبت به زنان در چوکات نیروهای امنیتی، نبود حمایت‌های مالی و جانی نیز از مشکلاتی است که زنان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

مریم تنها بانوی نیست که از عدم ارتقای رتبه نظامی و بدرفتاری همکارانش شاکی است، بلکه به مانند او ده‌ها پلیس زن نیز از کم مهری مقام‌های امنیتی جهت ترفیع‌شان انتقاد می‌کنند.

عالیه عزیزی یکتن از افسران ارتش در نیروهای امنیتی، می‌گوید:” وضعیت برای زنانی که در صفوف پلیس کار می‌کنند بسیار بد است. ”

او در ادامه گفت:” حکومت وعده‌های بسیاری برای رفع مشکلات زنان داده که متاسفانه درج کاغذ ماندند و تا به حال نتیجه نداده است.”

آنان از مقام‌های وزارت داخله می‌خواهند که به مشکلات شان رسیدگی نموده و در سطوح مدیریت و رهبری نیز فعالیت داشته باشند.

در همین حال مسوولان کمیسیون مستقل حقوق بشر در غرب افغانستان از آزار و اذیت علیه زنان پولیس ابراز نگرانی کرده و می‌گویند شکایت‌هایی مبنی بر بدرفتاری، آزار و اذیت علیه زنان پلیس در این اداره به ثبت رسیده است.

عبدالقادر رحیمی  رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر، می‌گوید:”هنوز زنان به عنوان افراد هم طراز با مردان در نیروهای امنیتی مورد احترام و موقف گیری قرار نگرفته اند.”

او در ادامه گفت:” متاسفانه هنوز برخورد متفاوت و تبعیض جنسیتی با زنان در چوکات نیروهای امنیتی به گونه مستقیم و غیر مستقیم وجود دارد.”

بنا به گفته‌های وی با وجودی که زنان در رده‌هایی از رهبری پلیس و ارتش موظف شدند اما به دلیل روحیه مرد ستیزانه و مرد سالاری در هرات صلاحیت اجرای کار را ندارند.

با این وجود عبدالاحد ولی‌زاده سخنگوی پلیس هرات آزار و اذیت زنان پولیس حین انجام وظیفه را رد نکرده اما می‌گوید تا به حال در این زمینه شکایت رسمی به فرماندهی پلیس این ولایت ثبت نشده است.

آقای ولیزاده افزود:” هم اکنون بیش از 170 پولیس زن در بخش‌های مختلف فعالیت دارند که با رتبه‌های دگروالی، ساتن منی و دیگر رتبه‌های نظامی فعالیت دارند.”

بنا به گفته‌های وی وزارت داخله در تلاش بهبود وضعیت زنان پلیس و افزایش حضور آنان در بخش‌های امنیتی و نظامی می‌باشد.

با این حال مسوولان بخش حقوقی ریاست امور زنان این ولایت بر این باوراند  تا زمانی که زنان پشتوانه قوی در پست‌های کلیدی نظامی نداشته باشند، نمی‌توانند در صفوف نیروهای امنیتی و نظامی پیشرفت کنند.

سیمه طاهری مدیر حقوقی ریاست امور زنان، می‌گوید:” نهادهای امنیتی مکلف‌اند، همزمان با برنامه‌ی ارتقای ظرفیت برای زنان پلیس، آنان را در بخش‌های مدیریت و رهبری نیز استخدام نمایند. “

گفتنیست که ظرف شانزده سال اخیر مقام‌های حکومتی و نهادهای بین المللی در تلاش افزایش حضور زنان در صفوف پولیس و تقویت مهارت‌های نظامی آنان‌اند اما به باور اغلب هنوز شمار زنان در بخش‌های امنیتی و نظامی اندک است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا