زنان و اتهام عقیم بودن؛ نوع دیگر خشونت

گزارشگر: مرضیه حسینی

از ناباروری در بین زوجین یکی از مشکلات عمده دوران زندگی زناشویی نام گرفته می‌شود که در بسیاری از مواقع زندگی دو نفره به ویژه زنان را مختل می‌سازد. این در حالیست که به دلیل ذهنیت‌های ناپسند در جوامع سنتی به مانند هرات، زنان بیشتر از مردان به ناباروری متهم می‌شوند.

شماری از پزشکان در ولایت هرات با بیان اینکه مردان نیز به اندازه زنان دچار مشکل ناباروری‌اند، می‌گویند در هر ماه 10 تا 30 نفر جهت درمان ناباروری به کلینک‌های خصوصی و دولتی مراجعه می‌کنند.

لیلا قناویزی متخصص زنان و زایمان در یکی از کلینک‌های خصوصی به خبرگزاری بانوان افغانستان، چنین می‌گوید:” 60 درصد از کسانی که جهت درمان ناباروری نزد من مراجعه می‌کنند، زنان هستند.”

او دلیل ازیاد مراجعه کننده‌گان زن را عدم مراجعه مردان جهت آزمایش گفته و افزود کمتر مردی حاضر به گرفتن آزمایش و تشخیص آن می‌شود.

بنا به گفته‌های وی سن بالا، نقص عملکرد تخمدان‌ها، سندروم تخمدان‌ها، استفاده از دخانیات، وزن زیاد و بیماری شکر می تواند از عوامل عقامت در نزد زنان شود.

از سویی نیز شماری از پزشکان در این ولایت این مشکل را در نزد زنان و مردان پنجاه پنجاه می‌گویند.

داکتر هما نیک‌سیر متخصص نسایی ولادی در هرات، می‌گوید:” موضوع اقامت یا عقیم بودن هنوز یک بحث پیچیده‌یی در دنیای طباطبت است و متاسفانه روز به روز تعداد مراجعه کننده‌گان بابت این مسله در حال افزایش است. “

بنا به گفته‌های وی دلیل افزایش زوجین مراجعه کننده روشنی اذهان و آگاهی است.

او در ادامه حرف‌هایش گفت:” به طور متوسط در هر هفته 3 تا 4 زوج جهت موضوع عقیم بودن به نزد ما مراجعه می‌کنند که فکتورهای ذی دخل در خصوص عقیم بودن شان نیز متفاوت است. “

او افزود:” ارزیابی‌های ما نشان داده این مشکل در بین زوجین یکسان است، یعنی به همان اندازه‌یی مشکل در وجود زن دیده شده در مرد هم دیده شده است. “

بنا به گفته‌‌های وی سابقه عفونت پروستات، سابقه ضربه خوردگی در بیضه ها، بلوغ زود رس و کمبود تعداد سپرماتوزوئید‌ها از عوامل عمده عقیم بودن مردان نام گرفته می‌شود.

این در حالیست که با توجه به رسم و عنعنات ناپسند در این ولایت زندگی شماری از زوج‌ها به طلاق یا گزینش همسر دوم ختم شده است.

از همه مهم‌تر مسله ناباروری به جزهزینه، دردهای جسمی و روحی را به زنان وارد کرده است.

بی بی گل که چهل سال دارد، چنین می‌گوید:” بیش از ده سال است که کیست رحم دارم، می‌خواهم عملیات کنم، من با این سنم هیچ فرزندی ندارم. “

جویای احوال شوهرش شدم، برایم گفت:” من زن دوم شوهرم هستم. شوهرم از زن اولش فرزندی ندارد با من ازدواج کرد، بعد از چند وقتی از ازدواج با او کسیت رحم گرفتم، چند سالی است که مرا بسیار اذیت کرده است و به بهانه اینکه عقیم هستم زن سوم را گرفت. “

بنا به گفته‌های وی پنج سال از ازدواج سوم شوهرش می‌گذرد اما تا کنون همسرش موفق به داشتن فرزند نشده و با وجود نپذیرفتن درمان خودش، مشکل اصلی را در بین همسرانش می‌داند.

لازم به ذکر است  که درمان ناباروری با توجه به نوع مشکل و پس از انجام آزمایش‌های  گوناگون، معمولاً دارای یک یا چند مرحله است که ابتدایی‌ترین مورد آن کیست‌های تخمدانی در بین زنان می‌باشد که به مرور زمان با استفاده دارو برطرف می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا