نگرانی فعالان مدنی هرات از عدم دسترسی زنان به عدالت

گزارشگر: مرضیه حسینی

افزایش خشونت‌ها علیه بانوان در ولسوالی‌های دور افتاده هرات هنوز یکی از دغدغه‌های اساسی فعالان حقوق زن در این ولایت است. به گفته‌ این بانوان، زنانی که در ولسوالی‌ها و مناطق دور دست زندگی می‌کنند خشونت بیشتری دامن گیرشان است.

ماریا بشیر رییس موسسه وحدت زنان افغان در این ولایت از وضعیت بد زنان در ولسوالی‌ها ابراز نگرانی کرده و بیان داشت این زنان از ابتدایی‌ترین حقوق شان بی خبراند.

او به خبرگزاری بانوان افغانستان می‌گوید:” هر چند برای تعدادی از بانوان آگاهی‌دهی داده شده اما با تاسف باید گفت که هنوز هم بسیاری از زنان در ولسوالی‌ها از ابتدایی‌ترین حقوق شان بی خبراند. “

او در ادامه گفت:” وقتی که از قریه‌ها و ولسوالی‌ها دیدن کردیم، متوجه شدیم که هیچ کاری برای زنان در زمینه دسترسی به عدالت صورت نگرفته است. ”

مژگان انتظار یکی از فعالان حقوق زن در این ولایت، به خبرگزاری بانوان افغانستان چنین می‌گوید:” کارها و فعالیت‌هایی که از سوی شماری از نهادهای مدنی و دیگر نهادهایی که در راستای حقوق زنان انجام گرفته، بیشترشان به حاشیه کشانده شده، به این معنا که برای زنان ولسوالی‌ها کمترین کار صورت گرفته و تمرکز بیشتر برنامه‌ها در سطح شهر انجام شده است.”

او در ادامه گفت:” متاسفانه آمار خشونت و عدم دسترسی زنان در ولسوالی‌ها  به نهادهای عدلی و قضایی یکی از مشکلات اصلی فرا روی زنان به شمار می‌رود که این موضوع شامل حال زنان در سطح شهر نیز می‌شود.”

بنا به گفته‌های وی با وجود سال‌ها کار در راستای احقاق حقوق زنان، هیچ نهادی در ولسوالی‌ها  جهت رسیدگی به مشکلات زنان خشونت دیده و متضررین خشونت ایجاد نشده تا اندکی از آمار بلند خشونت در این ولایت بکاهد.

مسوولان اداره امور زنان در هرات با تایید اینکه بیشتر پروژه‌ها در راستای بهبود وضعیت زندگی زنان در سطح شهرها و مرکز ولسوالی‌ها انجام شده می‌گویند عدم امنیت در مناطق دور دست سبب شده تا کمتر کاری صورت گیرد.

محبوبه جمشیدی رییس امور زنان، می‌گوید:” زمانی که خدمات ارایه می‌شود این خدمات باید عام باشد و چتر آن گسترده باشد، من هم به این باور هستم که هنوز هم پروژه‎ها برای زنان محدودی و با آدرس‌های محدودی کار می‌شود.”

او همچنان ادامه داد:”اداره امور زنان در تلاش است تا با همکاری نهادهای کمک کننده بین المللی برای بهبود زندگی زنان محروم کار کند.”

در همین حال مسوولان دادستانی منع خشونت علیه زنان در این ولایت از افزایش خشونت‌ها علیه زنان در ولسوالی‌ها و مناطق دور دست خبر می‌دهند.

ماری میهن‌یار مسوول بخش منع خشونت در اداره دادستانی هرات می‌گوید:” تعداد قضایایی که از ولسوالی‌ها و مناطق دور دست به ما مواصلت می‌کند نسبت به سطح شهر بیشتر است.”

او ابراز نگرانی کرده و بیان داشت:” زنانی که در ولسوالی‌ها زندگی می‌کنند هیچ دسترسی به عدالت ندارند. “

بنا به گفته‌های وی کمبود امکانات و نبود آگاهی‌ها در ولسوالی‌ها سبب شده تا زنان بیشتر مورد خشونت قرار بگیرند.

از سوی هم مسوولان حقوق بشری در این ولایت دولت را مکلف به تامین امنیت دانسته و می‌گویند امنیت یکی از حقوق اساسی افراد است.

عبدالقادر رحیمی رییس کمیسیون حقوق بشر در هرات، می‌گوید:”امنیت یکی از حقوق اساسی افراد است و نیاز است تا در امنیت کامل زندگی کنند و دولت مکلف است تا در تامین امنیت تلاش کند. ”

او می‌گوید:”متاسفانه در جایی که امنیت وجود نداشته باشد کمتر افرادی به ویژه بانوان به نهادهای عدلی و قضایی مراجعه می‌کنند.”

بنا به گفته‌های وی اگر امنیت نباشد، حقوق اساسی افراد زیر پا شده و شاهد خشونت بیشتری خواهیم بود.

هر چند بار ها گفته شده که میزان آگاهی‌ها و برنامه‌های ارایه شده در رابطه به زنان در مرکز شهر صورت گرفته اما با آن‌هم باید گفت عده‌یی بر این بارواند که اگر امنیت تامین شود زنان ولسوالی‌ها از برنامه‌های اطلاع رسانی در مورد حق و حقوق شان نیز مستفید خواهند شد و شاهد کاهش خشونت خواهیم بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا