عدم تصمیم مادران در تعدد فرزندان

گزارشگر: سیمین صدف

سلطه‌ی مردانه در پیوند به تصمیم‌ گیری‌ها برای زنان مبنی بر تعدد فرزندان و دخالت اطرافیان در این مورد، زنان را با مشکلاتی از قبیل عدم رسیدگی به فرزند و تربیه سالم مواجه کرده است.

برخی از زنان که از پس تربیه چند فرزند بر نمی‌آیند می‌گویند که تولد فرزندان‌ آن‌ها به خواست شوهر و یا خانواده شوهرشان است.

زهرا حبیبی می گوید: “پنج طفل دارم و از این میان دو طفل به خواست خودم و سه طفل دیگر را به خواست خانواده شوهرم به دنیا آورده‌ام، اگر تعداد بچه‌هایم کمتر بود می‌توانستم بیشتر برای شان رسیدگی کنم.”

او می افزاید شرایط اقتصادی بدی دارد و خانواده شوهرش در مخارج فرزندانش او را یاری نمی‌کنند.

زنانی هم هستند که به خواست شوهر دارای چندین فرزند شدند اما تنها خود شان مسؤل نگهداری فرزندان شان هستند.

شکیلا می گوید: ” من فقط  دو طفل می‌خواستم اما شوهرم می‌خواست بیشتر طفل داشته باشیم، حالا صاحب شش فرزند هستم، شوهرم چشمانس ضعیف است و نمی‌تواند کارکند، مشکلات مالی ما هم زیاد است.”

برخی از زنان هم به این باور اند که فرزند کمتر زندگی بهتری را به بار می‌آورد.

شریفه امیری می‌گوید دو طفل دارد و هرچه سرمایه پولی و احساسی داشته باشد خرچ این دو طفل می کند چون او باور دارد که زندگی بهتر نتیجه‌ی فرزند کمتر است.

این در حالیست که جامعه شناسان به این باور اند که سلطه مردانه باعث شده تا زنان در تعین تعداد فرزندان سهم

کمتری داشته باشند.

محمد فقیری استاد دانشکده جامعه شناسی می‌گوید: “زنان به دلیل وابسته‌گی اقتصادی به مردان نمی‌توانند در کم و یا زیاد بودن فرزند سهم داشته باشند که این موضوع می‌تواند باعث آسیب‌های جسمی و فشارهای روحی برای زنان شود.” 

اودر ادامه ‌افزود:  تعدد فرزند در جامعه امروزی باعث فقر شده و زندگی مرفه را از بین می برد در حالی‌که در گذشته‌ها به فرزند پسر به عنوان یک پشتوانه اقتصادی دیده می‌شد..

او در ادامه می‌افزاید که نیاز است تا برای رفع این مشکل نهادهای مختلف دولتی، اجتماعی و رسانه‌ها در قسمت آگهی دهی مردم کار کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا