سمین بارکزی: عاملین خشونت باید قصاص شوند

مصاحبه کننده: فرشته کریمی

سمین بارکزی بانوی مبارزی است که بعد از برگزاری انتخابات پارلمانی کشور با ایجاد خیمه تحصن 18  روز اعتصاب غذایی نمود بعد از 18؛ با خوردن غذا از دست صبغت الله مجددی رئیس جمهور اسبق کشور به اعتصاب خویش پایان داد، و پس از آن تبدیل شد به نماد عدالت‌خواهی برای بانوان افغانستان در عصر حاضر، خانم بارکزی اکنون منحیث نماینده مردم هرات در شورای ملی کشور فعالیت می‌کند.

اخیرا خانم بارکزی طی سفری به هرات آمد، فرشته کریمی خبرنگار خبرگزای بانوان افغانستان گفت‌و‌گویی را ترتیب داده که توجه شما را جلب می‌نماییم به آن:

پرسش: خانم بارکزی خوش آمدید به هرات ، چرا شما منحیث بانویی که عضویت شورای ملی را دارا هستید کمتر به هرات سفر می‌کنید؟

پاسخ: درود عرض می‌کنم خدمت هرایتان عزیز، مصروفیت‌ها به کابل آنقدر زیاد است که متاسفانه غیر از رخصتی‌ها و برنامه‌های مهمی که در هرات را اندازی می‌شود دگه وقت محروم هستم از دیدن همشریان خویش.

پرسش: هدف از سفر تان به هرات چه است؟

پاسخ: هدف از این سفرما که همراه با داکترصاحب عبدالله آمدیم سومین نمایشگاه تولیدات هرات بود  که برای من واقعا جالب بود وقتی از محصولاتی که هراتیان تولید کرده بودند دیدن می‌کردم و صحبت‌های که صنعت کاران بیان کردند که 25 درصد تولیدات کشور امروز به هرات اختصاص یافته برای من بسیار خوش آیند و امیدوار کننده بود و این که بانوان هرات در روند تولید محصولات مختلف سهم دارند واقعا با ارزش است.

پرسش: نقش بانوان هرات در فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی را چگونه مشاهده نمودید؟

پاسخ: متاسفانه نقش بانوان هرات در نمایشگاه‌های صنعتی و اقتصادی کمرنگ‌تر است نسبت به نمایشگاه‌های صنایع دستی چون فعالیت‌های صنعتی مشمول کارهای شاقه و سخت است و خانم‌ها از نگاه جسمی کمتر می‌‌وانند کار‌های سنگین را انجام دهند، اما در هر صورت همین نقش کمرنگ بانوان هرات هم ارزشمند است.

پرسش: شما منحیث وکیل و نماینده کتله بزرگی از بانوان هرات تا به حال به چه میزان چالش‌های سد راه خانم‌های هرات را به گوش مقامات بلند پایه رساندید؟

پاسخ: جای بسیار تاسف است که وحشتناک ترین و بد ترین خشنونت‌هایی که بر زنان صورت می‌گیرد از ولایت من باشد، شهر ما که بنام شهر علم و فرهنگ یاد می‌شود اما متاسفانه می‌بینیم که به شدیدترین شکل یک زن در  این شهر فرهنگی  بدون آن که جرم وی مشخص گردد قصاص می‌شود. من منیحث نماینده مردم هرات همیشه از طریق رسانه‌ها صدای خود را بلند کردم تا این که قانون خشونت بر زنان اجرایی شود یک چالش عمده دیگری که در جامعه ما موجود است این که زمانی یک مردی که جنایت را بر بانوی انجام می‌دهند بعد از دستگیری مرد مجرم با وساطت یک سری از افراد مجددا رها می‌شود بنا بر این چشم ترس برای بعضی از مردها نمی‌ماند و همیشه ما می‌بینم که زنان مورد خشنونت‌های خیلی بد قرار می‌گیرند و حتی به قتل می‌رسند و اگر مردانی که بر زنان خشونت می‌کنند در ملح عام اعدام شوند آمار خشونت‌ها کاهش می‌یابد.

پرسش: نگاه مردان هرات به زنان از نظر شما چگونه است؟

پاسخ: هرات شهر فرهنگی است در شهر نگاه مرد سالاری نسبت به زنان کمتر است اما در ولسوالی‌ها متاسفانه همی مردسالاری وجود دارد و هنوز هم به زن به عنوان جنس دوم نگاه می‌کنند من تاکید می‌کنم که علمای هرات در مورد حقوق زنان در مساجد صحبت کنند از این طریق  می‌توانند ذهنیت‌ها را نسبت به بانوان تغییر دهند.

پرسش: خانم بارکزی شما منحیث نماینده مردم اگر در سمت دادستان و قاضی قرار می‌گرفتید با مردانی که خشونت نمودند بر زنان و حتی زنان را به قتل رسانند چه برخوردی می‌نمودید؟

پاسخ: اگر جرم آن مرد ثابت می‌شد حتمن حتمن آن مرد را قصاص می‌کردم و حکم اعدام وی را صارد می‌نمودم.

پرسش: صحبت شما برای بانوانی که هنوز به توانایی‌های خویش باورمند نیستند چیست؟

پاسخ: برای بانوان هرات توصیه می‌کنم که هیچگاه خود را جنس دوم تلقی نکنند، وقتی می‌توانند یک مادرخوب باشند، یک همسرخوب باشند، یک دختر خوب باشند بنا یک مدیر خوب و یک نماینده خوب هم می‌توانند باشند، تلاش کنند چون حق گرفته می‌شود حق داده نمی‌شود.

پرسش: بانوانی که با وجود تحصیلات عالی برای شان زمینه کار مساعد نیست چه کار باید بکنند؟

پاسخ: بانوانی که با مدرک تحصیلی شان به دو جا سه جا مراجعه می‌کنند و دروازه به روی شان بسته است، باید اینقدر تلاش کنند که به همان اهداف خویش برسند، مثلا ما وقتی از پایین به یک قله نگاه می‌کنم بسیار بالا است و تصور می‌کنم که بالا شدن و رسیدن به آن خیلی دشوار می‌باشد اما مهم ترین موضوع این است که ما باید قدم برداریم و اگر روزها، هفته‌ها و سال بگذره و چندین بار در راه رسیدن به آن قله به زمین بخوریم بلاخره به همان قله می‌رسیم  و هیچ تلاش بی پاسخ نمی‌ماند و از طرف دیگر خانم‌ها، خانم‌ها را باید حمایت کنند و در جامعه ما وقتی که یک خانم به جایگاهی می‌رسد خانم‌های دیگر وی را تخریب می‌کنند تا وقتی ما همدیگر را حمایت  نکنیم مطمین باشید که موفق نمی شویم.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا